Example thumb
1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
0.5 Łyżeczki
imbir
2 Sztuki
ryż biały
1 Sztuka
Sos:
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Papryka kolorowa
3 Sztuki
czosnek
2 Łyżki
sos sojowy
3 Łyżki
olej
1 Łyżka
sos sojowy
3 Łyżki
Ocet ryżowy
2 Łyżki
cukier
1 Łyżka
ketchup
1 Łyżka
olej
80 Dekagramów
żeberka wieprzowe
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Żeberka marynujemy w sosie sojowym, przyprawiamy, solą, pieprzem , odstawiamy do lodówki.
  2. W tym czasie kroimy paprykę w dużą kostkę, marchew w plasterki, cebulę w półplasterki, czosnek w bardzo drobną kosteczkę.
  3. Zamarynowane żeberka smażymy na mocno rozgrzanym oleju, aż się dobrze zarumienią. Wyjmujemy. Na czystą patelnię wlewamy łyżkę oleju, wrzucamy warzywa smażymy ok 7-10 minut.Wyjmujemy.
  4. Mieszamy składniki sosu (ocet, cukier, ketchup)
  5. Następnie na łyżce oleju smażymy czosnek z dodatkiem imbiru, zalewamy sosem, zagotowujemy, wrzucamy mięso i warzywa, dusimy przez chwilkę.
  6. Podajemy danie z ryżem. Smacznego!

Opis

Smaczne, soczyste w sosie słodko kwaśnym:)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!