Żeberka w sosie słodko kwaśnym

m7
Żeberka w sosie słodko kwaśnym

1

0 / 0

Smaczne, soczyste w sosie słodko kwaśnym:)

16

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

0.50 łyżeczka imbir

2 szt. ryż biały

1 szt. sos:

1 szt. marchew

1 szt. cebula

1 szt. papryka kolorowa

3 szt. czosnek

2 łyżka sos sojowy

3 łyżka olej

1 łyżka sos sojowy

3 łyżka ocet ryżowy

2 łyżka cukier

1 łyżka ketchup kotlin łagodny

1 łyżka olej

80 dek. żeberka wieprzowe

Przygotowanie


1

Żeberka marynujemy w sosie sojowym, przyprawiamy, solą, pieprzem , odstawiamy do lodówki.

2

W tym czasie kroimy paprykę w dużą kostkę, marchew w plasterki, cebulę w półplasterki, czosnek w bardzo drobną kosteczkę.

3

Zamarynowane żeberka smażymy na mocno rozgrzanym oleju, aż się dobrze zarumienią. Wyjmujemy. Na czystą patelnię wlewamy łyżkę oleju, wrzucamy warzywa smażymy ok 7-10 minut.Wyjmujemy.

4

Mieszamy składniki sosu (ocet, cukier, ketchup)

5

Następnie na łyżce oleju smażymy czosnek z dodatkiem imbiru, zalewamy sosem, zagotowujemy, wrzucamy mięso i warzywa, dusimy przez chwilkę.

6

Podajemy danie z ryżem. Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły