Żeberka w sosie pieczarkowo koperkowym

m7
Żeberka w sosie pieczarkowo koperkowym

2

0 / 0

żeberka...............

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg żeberka wieprzowe

4 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. przyprawa maggi

1 łyżecz. sos sojowo-grzybowy

1.50 l woda

300 g pieczarki

1 szt. cebula

1 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

2 łyżka koper ogrodowy

3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Pieczarki i cebulę oczyścić i pokroić: cebule w kostkę a pieczarki w plasterki.

2

Koperek umyć, osuszyć i posiekać.

3

Żeberka umyć, pokroić na kawałki i podsmażyć na oliwie na zloty kolor.

4

Dodać pokrojoną cebulkę i chwilę smażyć.

5

Gdy żeberka się ładnie przyrumienią wlać wodę, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem prawie do miękkości.

6

Gdy mięso jest prawie gotowe dodać koperek i pokrojone pieczarki.

7

Dusić jeszcze około 10 minut.

8

Doprawić ewentualnie do smaku i zagęścić sos mąką rozrobioną z niewielką ilością wody. Zagotować.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

817

kcal

Białka

41

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

65

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły