Żeberka w sosie miodowym z ketchupem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_2
![Żeberka w sosie miodowym z ketchupem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973216434.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne, soczyste żeberka, lekko ociekające tłuszczem – mięso samo odchodzące od kości i niemal rozpływające się w ustach. Kto od czasu do czasu nie marzy o smakowitych żeberkach? Jeśli dodatkowo podamy je w akompaniamencie wonnego miodu, sosu sojowego, cebuli i ketchupu, żeberka podbiją nasze serca na zawsze!
0
0 / 0
Pyszne, soczyste żeberka, lekko ociekające tłuszczem – mięso samo odchodzące od kości i niemal rozpływające się w ustach. Kto od czasu do czasu nie marzy o smakowitych żeberkach? Jeśli dodatkowo podamy je w akompaniamencie wonnego miodu, sosu sojowego, cebuli i ketchupu, żeberka podbiją nasze serca na zawsze!
5
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 kg żeberka wieprzowe
3 szt. cebula biała
6 łyżka ketchup kotlin łagodny
3 łyżka miód
2 łyżka sos sojowy
Przygotowanie
Żeberka wymieszać z pokrojoną w piórka cebulą, ketchupem, miodem oraz sosem sojowym i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Piekarnik nastawić na 180 stopni, włożyć żeberka, zakryć przykrywką i piec 2 godziny - w międzyczasie od czasu do czasu przemieszać.
Po upływie 2 godzin odkryć i dopiekać 30 minut.