Żeberka w sosie miodowym z ketchupem

kontakt_2
Żeberka w sosie miodowym z ketchupem

0

0 / 0

Pyszne, soczyste żeberka, lekko ociekające tłuszczem – mięso samo odchodzące od kości i niemal rozpływające się w ustach. Kto od czasu do czasu nie marzy o smakowitych żeberkach? Jeśli dodatkowo podamy je w akompaniamencie wonnego miodu, sosu sojowego, cebuli i ketchupu, żeberka podbiją nasze serca na zawsze!

5

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 kg żeberka wieprzowe

3 szt. cebula biała

6 łyżka ketchup kotlin łagodny

3 łyżka miód

2 łyżka sos sojowy

Przygotowanie


1

Żeberka wymieszać z pokrojoną w piórka cebulą, ketchupem, miodem oraz sosem sojowym i przełożyć do naczynia żaroodpornego.

2

Piekarnik nastawić na 180 stopni, włożyć żeberka, zakryć przykrywką i piec 2 godziny - w międzyczasie od czasu do czasu przemieszać.

3

Po upływie 2 godzin odkryć i dopiekać 30 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1507

kcal

Białka

77

gram

Węglowodany

30

gram

Tłuszcze

115

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły