Żeberka w sosie miodowym z ketchupem
kontakt_2
Pyszne, soczyste żeberka, lekko ociekające tłuszczem – mięso samo odchodzące od kości i niemal rozpływające się w ustach. Kto od czasu do czasu nie marzy o smakowitych żeberkach? Jeśli dodatkowo podamy je w akompaniamencie wonnego miodu, sosu sojowego, cebuli i ketchupu, żeberka podbiją nasze serca na zawsze!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszne, soczyste żeberka, lekko ociekające tłuszczem – mięso samo odchodzące od kości i niemal rozpływające się w ustach. Kto od czasu do czasu nie marzy o smakowitych żeberkach? Jeśli dodatkowo podamy je w akompaniamencie wonnego miodu, sosu sojowego, cebuli i ketchupu, żeberka podbiją nasze serca na zawsze!
5
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 kg żeberka wieprzowe
3 szt. cebula biała
6 łyżka ketchup kotlin łagodny
3 łyżka miód
2 łyżka sos sojowy
Przygotowanie
Żeberka wymieszać z pokrojoną w piórka cebulą, ketchupem, miodem oraz sosem sojowym i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Piekarnik nastawić na 180 stopni, włożyć żeberka, zakryć przykrywką i piec 2 godziny - w międzyczasie od czasu do czasu przemieszać.
Po upływie 2 godzin odkryć i dopiekać 30 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.