Example thumb
1

Składniki

100 Mililitrów
śmietana 12%
1 Kilogram
żeberka wieprzowe
1 Łyżeczka
sól, pieprz
1 Litr
woda
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
2 Łyżki
mąka
3 Łyżki
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Żeberka umyć, osuszyć i pokroić na kawałki.
  2. Na patelni rozgrzać olej, włożyć żeberka i podsmażyć na złoto brązowy kolor z obu stron.
  3. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i również ją podsmażyć.
  4. Podsmażone mięso zalać wodą, dodać sól, pieprz, liść i ziele i dusić pod przykryciem około 30 minut.
  5. Gdy mięso jest miękkie rozrobić śmietanę z mąką i zagęścić sos.
  6. Zagotować, ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.

Opis

tradycyjne żeberka w sosie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!