Żeberka w sosie

m7
Żeberka w sosie

1

3 / 1

tradycyjne żeberka w sosie

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 śmietana 12%

1 kg żeberka wieprzowe

1 łyżecz. sól, pieprz

1 l woda

1 szt. cebula

2 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

3 łyżka olej

Przygotowanie


1

Żeberka umyć, osuszyć i pokroić na kawałki.

2

Na patelni rozgrzać olej, włożyć żeberka i podsmażyć na złoto brązowy kolor z obu stron.

3

Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i również ją podsmażyć.

4

Podsmażone mięso zalać wodą, dodać sól, pieprz, liść i ziele i dusić pod przykryciem około 30 minut.

5

Gdy mięso jest miękkie rozrobić śmietanę z mąką i zagęścić sos.

6

Zagotować, ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

858

kcal

Białka

39

gram

Węglowodany

15

gram

Tłuszcze

72

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły