Żeberka w skorupce

m7
Żeberka w skorupce

0

0 / 0

Żeberka w skorupce to potrawa idealna na danie główne lub ciepłą kolację.

13

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 kg żeberka

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 łyżeczka przyprawa typu maggi

1 szkl. bułka tarta

1 szkl. olej

1 szt. liść laurowy

1 szt. ziele angielskie

1 szt. czosnek

1 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

0.25 szt. seler

3 szt. jaja kurze całe

Przygotowanie


1

Żeberka umyj i pokrój na niewielkie kawałki.

2

Włóż do garnka, zalej wodą aby całe mięso przykryło, zagotuj.

3

Zdejmij powstałe szumowiny, dodaj wszystkie przyprawy i gotuj na niewielkim ogniu do miękkości żeberka.

4

Gdy będą miękkie wyjmij z wywary mięso ( wywar można wykorzystać do zupy ), chwilę niech przestygną i wyjmij kości.

5

Każdy kawałek żeberek obtaczaj najpierw w bułce tartej, potem w jajku, znowu w bułce, jajku i jeszcze raz w bułce.

6

Smaż na oleju do zrumienienia.

7

Panierka jest chrupiąca a mięsko miękkie.

8

Możesz jako dodatek użyć dobrze podsmażonych pieczarek.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły