Żeberka w miodzie
kontakt_2
Chcesz zaskoczyć swoją drugą połówkę? Przygotuj żeberka z keczupem i miodem. Danie, któremu nikt się nie oprze – w końcu przez żołądek do serca.
0
3.6 / 51
Chcesz zaskoczyć swoją drugą połówkę? Przygotuj żeberka z keczupem i miodem. Danie, któremu nikt się nie oprze – w końcu przez żołądek do serca.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg żeberka wieprzowe
5 łyżka miód
8 łyżka ketchup kotlin łagodny
2 łyżka musztarda
50 oliwa z oliwek
1 szcz. sól, pieprz
Przygotowanie
Żeberka myjemy i dzielimy na mniejsze kawałki.
Z keczupu wymieszanego z miodem, musztardą oraz oliwą i solą z pieprzem przygotowujemy marynatę. Do wymieszanej marynaty wkładamy kawałki żeberek i odstawiamy co najmniej na 1 godzinę.
Po tym czasie żeberka wyjmujemy z marynaty i kładziemy na rozgrzanym grillu. Obracamy mięso co kilka minut, smarując je marynatą, aby były złote i delikatne. Grillujemy ok. 20-30 minut.