Żeberka w miodzie

kontakt_2
Żeberka w miodzie

0

3.6 / 51

Chcesz zaskoczyć swoją drugą połówkę? Przygotuj żeberka z keczupem i miodem. Danie, któremu nikt się nie oprze – w końcu przez żołądek do serca.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg żeberka wieprzowe

5 łyżka miód

8 łyżka ketchup kotlin łagodny

2 łyżka musztarda

50 oliwa z oliwek

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Żeberka myjemy i dzielimy na mniejsze kawałki.

2

Z keczupu wymieszanego z miodem, musztardą oraz oliwą i solą z pieprzem przygotowujemy marynatę. Do wymieszanej marynaty wkładamy kawałki żeberek i odstawiamy co najmniej na 1 godzinę.

3

Po tym czasie żeberka wyjmujemy z marynaty i kładziemy na rozgrzanym grillu. Obracamy mięso co kilka minut, smarując je marynatą, aby były złote i delikatne. Grillujemy ok. 20-30 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

946

kcal

Białka

39

gram

Węglowodany

35

gram

Tłuszcze

71

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły