Żeberka w miodzie

m7
Żeberka w miodzie

1

0 / 0

Pyszne, kruche żeberka w słodkiej marynacie miodowej.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 kg żeberka wieprzowe

0.50 szkl. oliwa

2 szt. czosnek

3 łyżka ketchup kotlin łagodny

2 łyżka miód

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, czosnek przeciskamy przez praskę.

2

Żeberka smarujemy dokładnie marynatą i zostawiamy w lodowce na 2- 3 godziny.

3

Następnie wkładamy je do rękawa foliowego i do piekarnika na 40 minut na 180 stopni.

4

Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami i kiszoną gotowaną kapustą:)

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły