Żeberka w ketchupie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
justyna_el
![Żeberka w ketchupie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977252461.jpeg&w=3840&q=75)
1
0 / 0
10
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
4 łyżka przecier pomidorowy łowicz
1 kg żeberka wieprzowe
1 opak. ketchup kotlin z piekła rodem extra hot
1 puszka coca-cola
2 łyżecz. mielona papryka
3 szt. ząbek czosnku
4 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. oliwa z oliwek
2 łyżka miód
1 szczyp. chilli
Przygotowanie
1
Mięso i marynatę przygotuj na kilka godzin przed planowanym grillem.
2
Przecier wymieszaj z przyprawami. Następnie dodaj colę, miód i oliwę.
3
Żeberka umyj i włóż do powstałej marynaty na około 5-6 godzin.
4
Po tym czasie wyłóż mięso na rozgrzany grill i piecz po równo z każdej strony.
5
Podawaj na ciepło z ketchupem.