Żeberka w ketchupie

justyna_el
Żeberka w ketchupie

1

0 / 0

10

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

4 łyżka przecier pomidorowy łowicz

1 kg żeberka wieprzowe

1 opak. ketchup kotlin z piekła rodem extra hot

1 pusz. coca-cola

2 łyżeczka mielona papryka

3 szt. ząbek czosnku

4 szcz. sól, pieprz

1 łyżeczka oliwa z oliwek

2 łyżka miód

1 szcz. chilli

Przygotowanie


1

Mięso i marynatę przygotuj na kilka godzin przed planowanym grillem.

2

Przecier wymieszaj z przyprawami. Następnie dodaj colę, miód i oliwę.

3

Żeberka umyj i włóż do powstałej marynaty na około 5-6 godzin.

4

Po tym czasie wyłóż mięso na rozgrzany grill i piecz po równo z każdej strony.

5

Podawaj na ciepło z ketchupem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły