Żeberka w ketchupie

justyna_el
Żeberka w ketchupie

1

0 / 0

10

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

4 łyżka przecier pomidorowy łowicz

1 kg żeberka wieprzowe

1 opak. ketchup kotlin z piekła rodem extra hot

1 puszka coca-cola

2 łyżecz. mielona papryka

3 szt. ząbek czosnku

4 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. oliwa z oliwek

2 łyżka miód

1 szczyp. chilli

Przygotowanie


1

Mięso i marynatę przygotuj na kilka godzin przed planowanym grillem.

2

Przecier wymieszaj z przyprawami. Następnie dodaj colę, miód i oliwę.

3

Żeberka umyj i włóż do powstałej marynaty na około 5-6 godzin.

4

Po tym czasie wyłóż mięso na rozgrzany grill i piecz po równo z każdej strony.

5

Podawaj na ciepło z ketchupem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1214

kcal

Białka

53

gram

Węglowodany

64

gram

Tłuszcze

78

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły