Żeberka w ketchupie
justyna_el
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1214
kcal
Białka
53
gram
Węglowodany
64
gram
Tłuszcze
78
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
10
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
4 łyżka przecier pomidorowy łowicz
1 kg żeberka wieprzowe
1 opak. ketchup kotlin z piekła rodem extra hot
1 puszka coca-cola
2 łyżecz. mielona papryka
3 szt. ząbek czosnku
4 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. oliwa z oliwek
2 łyżka miód
1 szczyp. chilli
Przygotowanie
Mięso i marynatę przygotuj na kilka godzin przed planowanym grillem.
Przecier wymieszaj z przyprawami. Następnie dodaj colę, miód i oliwę.
Żeberka umyj i włóż do powstałej marynaty na około 5-6 godzin.
Po tym czasie wyłóż mięso na rozgrzany grill i piecz po równo z każdej strony.
Podawaj na ciepło z ketchupem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1214
kcal
Białka
53
gram
Węglowodany
64
gram
Tłuszcze
78
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.