Żeberka po włosku

m7
Żeberka po włosku

0

0 / 0

inne wydanie żeberek

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

3 szt. ząbek czosnku

5 łyżka przyprawa do dań z wieprzowiny

2 łyżka przyprawa do dań z wieprzowiny

4 łyżka olej

0.50 kg żeberka wieprzowe

Przygotowanie


1

Czosnek drobno siekamy lub przepuszczamy przez praskę. Wszystkie składniki oprócz żeberek dokładnie ze sobą mieszamy. Żeberka dzielimy na porcje po jednym gnatku. Dokładnie obtaczamy w

2

powstałej marynacie i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie pieczemy w piekarniku, aż będą miękkie.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

697

kcal

Białka

28

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

60

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły