Żeberka po włosku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Żeberka po włosku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975342100.jpeg&w=3840&q=75)
inne wydanie żeberek
0
0 / 0
inne wydanie żeberek
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
3 szt. ząbek czosnku
5 łyżka przyprawa do dań z wieprzowiny
2 łyżka przyprawa do dań z wieprzowiny
4 łyżka olej
0.50 kg żeberka wieprzowe
Przygotowanie
1
Czosnek drobno siekamy lub przepuszczamy przez praskę. Wszystkie składniki oprócz żeberek dokładnie ze sobą mieszamy. Żeberka dzielimy na porcje po jednym gnatku. Dokładnie obtaczamy w
2
powstałej marynacie i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie pieczemy w piekarniku, aż będą miękkie.