Żeberka po włosku

m7
Żeberka po włosku

Średnia 0 / 0

Oceń!

inne wydanie żeberek

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

3 szt. ząbek czosnku

5 łyżka przyprawa do dań z wieprzowiny

2 łyżka przyprawa do dań z wieprzowiny

4 łyżka olej

0.50 kg żeberka wieprzowe

Przygotowanie


Czosnek drobno siekamy lub przepuszczamy przez praskę. Wszystkie składniki oprócz żeberek dokładnie ze sobą mieszamy. Żeberka dzielimy na porcje po jednym gnatku. Dokładnie obtaczamy w

powstałej marynacie i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie pieczemy w piekarniku, aż będą miękkie.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

697

kcal

Białka

28

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

60

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły