Żeberka po koreańsku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Żeberka po koreańsku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F9821-1702058159322.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis na obiad.
1
2.6 / 5
Przepis na obiad.
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg żeberka wieprzowe
1 łyżecz. sezam nasiona
4 szkl. woda
2 szt. ząbek czosnku
2 szt. pieczarki
2 szt. szalotki
1 łyżka cukier
1 łyżka sos sojowy
Przygotowanie
1
Żeberka umieścić w żaroodpornym naczyniu z przykryciem. Zalać wodą. Zagotować. Przykryć. Gotować 2 godz., lub aż płyn odparuje do połowy objętości i mięso zmięknie.
2
Wymieszać pozostałe składniki. Dusić 15 min.
3
Żeberka wyjąć z naczynia. Dobrze odsączyć. Otrzymany płyn przelać do sosjerki.
4
Żeberka przełożyć na półmisek. Podawać z sosem.