0

Składniki

1 Kilogram
żeberka wieprzowe
2 Sztuki
Liście laurowe
6 Sztuk
Ziarna ziela angielskiego
1 Opakowanie
ingridient
sos uniwersalny ciemny Łowicz
1 Łyżeczka
Musztarda ostra
2 Łyżeczki
4 Łyżki
Cukier brązowy
1.5 Łyżeczki
Pieprz kajeński
2 Sztuki
ząbek czosnku
2 Szczypty
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piekarnik rozgrzej do 200C.
  2. Żeberka pokrój na kawałki i ułóż w brytfance kośćmi do góry.
  3. Dodaj liść laurowy i ziele angielskie.
  4. Zalej żeberka wrzątkiem, okryj folią aluminiową i piecz 1,5 godziny.
  5. Sos Łowicz przelej do rondla. Dodaj czosnek z musztardą, koncentratem pomidorowym, pieprzem i cukrem. Zamieszaj i zagotuj. Gotuj około 15 minut.
  6. Wyjmij żeberka i zlej wodę. Posmaruj je 1/3 sosu i ułóż mięsem do góry.
  7. Zmniejsz temperaturę do 175C i piecz bez przykrycia 15 minut.
  8. Następnie wyjmij mięso, posmaruj 1/3 sosu i piecz 15 minut.
  9. Po tym czasie ponownie wyjmij mięso, posmaruj resztą sosu i piecz około 20 minut.

Podobne przepisy

Żeberka marynowane w piwie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żeberka marynowane w piwie

Lasagne z mięsem z kurczaka i szpinakiem

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Lasagne z mięsem z kurczaka i szpinakiem

Bigos myśliwski

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos myśliwski

Tradycyjny bigos

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Tradycyjny bigos

Zapiekanka z kaszy gryczanej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekanka z kaszy gryczanej

Leczo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo

Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej maryna...

Przepis
Średni Do 2 godz
Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej marynacie

Bigos

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Bigos

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!