Żeberka pieczone
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Żeberka pieczone](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973702591.jpeg&w=3840&q=75)
bardzo proste
0
1 / 1
bardzo proste
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
2 kostka kostka rosołowa
2 szt. liść laurowy
2 szt. ziele angielskie
3 łyżka keczup
3 łyżka musztarda
50 dag. żeberka wieprzowe
Przygotowanie
1
Do garnka z wodą dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, kostkę rosołową. Gdy się zacznie gotować wrzucamy żeberka i gotujemy ok. 20 min. Żeberka wyjmujemy natomiast wywar może posłużyć nam do zupy. Mieszamy keczup z musztardą i smarujemy nim żeberka. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 15 min, do zarumienienia.