Żeberka paprykowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Żeberka paprykowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976421377.jpeg&w=3840&q=75)
syte danie
0
0 / 0
syte danie
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg żeberka wieprzowe
3 łyżecz. mielona papryka
1 łyżecz. sól
1.50 łyżka keczup
3 łyżka olej roślinny
0.50 łyżecz. mielona papryka
0.50 łyżka musztarda
Przygotowanie
1
Żeberka nacieramy dokładnie solą ziołową. Resztę składników mieszamy na jednolitą masę i smarujemy nimi żeberka. Odstawiamy na 1h w chłodne miejsce. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220°C i pieczemy 10 min. Wyjmujemy przekładamy na drugą stronę i zmniejszamy temp. do 180°C. Pieczemy ok 20-30 min. Mięso musi odchodzić od żeberek, wtedy będą gotowe. W trakcie pieczenia można dodać wcześniej lekko ugotowane ćwiartki ziemniaków i zapiekać wspólnie z żeberkami. Mamy gotowy obiad.