Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
żeberka wieprzowe
3 Łyżeczki
Mielona papryka
1 Łyżeczka
sól
1.5 Łyżki
keczup
3 Łyżki
Olej roślinny
0.5 Łyżeczki
Mielona papryka
0.5 Łyżki
musztarda
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Żeberka nacieramy dokładnie solą ziołową. Resztę składników mieszamy na jednolitą masę i smarujemy nimi żeberka. Odstawiamy na 1h w chłodne miejsce. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220°C i pieczemy 10 min. Wyjmujemy przekładamy na drugą stronę i zmniejszamy temp. do 180°C. Pieczemy ok 20-30 min. Mięso musi odchodzić od żeberek, wtedy będą gotowe. W trakcie pieczenia można dodać wcześniej lekko ugotowane ćwiartki ziemniaków i zapiekać wspólnie z żeberkami. Mamy gotowy obiad.

Opis

syte danie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!