Żeberka paprykowe
m7
syte danie
Wartości odżywcze na porcję
Energia
543
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
46
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
syte danie
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg żeberka wieprzowe
3 łyżecz. mielona papryka
1 łyżecz. sól
1.50 łyżka keczup
3 łyżka olej roślinny
0.50 łyżecz. mielona papryka
0.50 łyżka musztarda
Przygotowanie
Żeberka nacieramy dokładnie solą ziołową. Resztę składników mieszamy na jednolitą masę i smarujemy nimi żeberka. Odstawiamy na 1h w chłodne miejsce. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220°C i pieczemy 10 min. Wyjmujemy przekładamy na drugą stronę i zmniejszamy temp. do 180°C. Pieczemy ok 20-30 min. Mięso musi odchodzić od żeberek, wtedy będą gotowe. W trakcie pieczenia można dodać wcześniej lekko ugotowane ćwiartki ziemniaków i zapiekać wspólnie z żeberkami. Mamy gotowy obiad.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
543
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
46
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.