Żeberka paprykowe

m7
Żeberka paprykowe

0

0 / 0

syte danie

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg żeberka wieprzowe

3 łyżecz. mielona papryka

1 łyżecz. sól

1.50 łyżka keczup

3 łyżka olej roślinny

0.50 łyżecz. mielona papryka

0.50 łyżka musztarda

Przygotowanie


1

Żeberka nacieramy dokładnie solą ziołową. Resztę składników mieszamy na jednolitą masę i smarujemy nimi żeberka. Odstawiamy na 1h w chłodne miejsce. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220°C i pieczemy 10 min. Wyjmujemy przekładamy na drugą stronę i zmniejszamy temp. do 180°C. Pieczemy ok 20-30 min. Mięso musi odchodzić od żeberek, wtedy będą gotowe. W trakcie pieczenia można dodać wcześniej lekko ugotowane ćwiartki ziemniaków i zapiekać wspólnie z żeberkami. Mamy gotowy obiad.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

543

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

3

gram

Tłuszcze

46

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły