Żeberka miodowo-musztardowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Żeberka miodowo-musztardowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974567734.jpeg&w=3840&q=75)
Niezbyt pracochłonne, a wyjątkowo smaczne żeberka miodowo-musztardowe! Podawać z pieczonymi ziemniakami lub pieczywem i sałatką ze świeżych warzyw.
1
0 / 0
Niezbyt pracochłonne, a wyjątkowo smaczne żeberka miodowo-musztardowe! Podawać z pieczonymi ziemniakami lub pieczywem i sałatką ze świeżych warzyw.
9
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg żeberka wieprzowe
0.50 łyżecz. sól, pieprz
1 szt. cebula
3 szt. czosnek
1 szt. papryka słodka w płatkach
1 szt. cytryna
3 łyżka miód
3 łyżka musztarda
4 łyżka masło
Przygotowanie
Żeberka pokroić na kawałki, natrzeć przyprawami, kilkoma kroplami soku z cytryny i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin.
Rozpuścić masło, wrzucić posiekaną cebulę i dusić ok. 10 minut,
Dodać zmiażdżony czosnek, dusić 2-3 minuty, zdjąć z ognia, dodać miód, musztardę i dokładnie wymieszać.
Posmarować sosem żeberka, kłaść na rozgrzany ruszt.
Po 15 minutach posmarować znów, przewrócić na drugą stronę.
Piec do miękkości ok. 35-40 minut.