0

Składniki

1.4 Kilograma
żeberka wieprzowe
0.25 Łyżeczki
sól
0.25 Łyżeczki
pieprz
0.25 Szklanki
sos sojowy
0.25 Szklanki
Zupa pomidorowa
2 Szklanki
Wywar z kurczaka
0.25 Sztuki
2 Sztuki
Duża cebula pokrojona w cienkie plasterki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Nagrzać piekarnik do 205 stopni c.
  2. W dużej misce połączyć wszystkie składniki; marynować żeberka przez 12 godzin.
  3. Przełożyć całość do naczynia żaroodpornego i piec przez 1 godzinę. Podawać.

Opis

Nie wahajmy się zostawić żeberek w marynacie przez dłuższy czas, będą smaczniejsze.

Podobne przepisy

Żeberka pieczone z sosem słodko-pikantnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Żeberka pieczone z sosem słodko-pikantnym

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Bigos z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Bigos z młodej kapusty

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Leczo z cebuli

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Leczo z cebuli

Bigos kresowy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos kresowy

Grillowane piersi kurczaka z miodem

Przepis
Średni Do 3 godz
Grillowane piersi kurczaka z miodem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!