0

Składniki

1.4 Kilograma
żeberka wieprzowe
0.25 Łyżeczki
sól
0.25 Łyżeczki
pieprz
0.25 Szklanki
sos sojowy
0.25 Szklanki
Zupa pomidorowa
2 Szklanki
Wywar z kurczaka
0.25 Sztuki
2 Sztuki
Duża cebula pokrojona w cienkie plasterki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Nagrzać piekarnik do 205 stopni c.
  2. W dużej misce połączyć wszystkie składniki; marynować żeberka przez 12 godzin.
  3. Przełożyć całość do naczynia żaroodpornego i piec przez 1 godzinę. Podawać.

Opis

Nie wahajmy się zostawić żeberek w marynacie przez dłuższy czas, będą smaczniejsze.

Podobne przepisy

Makaron z mięsem

Średni Do 1 godz
Makaron z mięsem

Żeberka pieczone z sosem słodko-pikantnym

Średni Do 3 godz
Żeberka pieczone z sosem słodko-pikantnym

Grillowane piersi kurczaka z miodem

Średni Do 3 godz
Grillowane piersi kurczaka z miodem

Leczo z cebuli

Łatwy Do 3 godz
Leczo z cebuli

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Łatwy Do 40 min
Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!