Żeberka marynowane
m7
Nie wahajmy się zostawić żeberek w marynacie przez dłuższy czas, będą smaczniejsze.
1
5 / 1
Nie wahajmy się zostawić żeberek w marynacie przez dłuższy czas, będą smaczniejsze.
8
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1.40 kg żeberka wieprzowe
0.25 łyżecz. sól
0.25 łyżecz. pieprz
0.25 szkl. sos sojowy
0.25 szkl. zupa pomidorowa
2 szkl. wywar z kurczaka
0.25 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
2 szt. duża cebula pokrojona w cienkie plasterki
Przygotowanie
1
Nagrzać piekarnik do 205 stopni c.
2
W dużej misce połączyć wszystkie składniki; marynować żeberka przez 12 godzin.
3
Przełożyć całość do naczynia żaroodpornego i piec przez 1 godzinę. Podawać.