Żeberka duszone z cebulą

m7
Żeberka duszone z cebulą

0

3.1 / 33

Idealne na obiad, najlepiej podawać z ziemniakami lub ugotowaną na sypko kaszą gryczaną i surówką.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

100 olej

1 szczyp. sól, pieprz

500 g żeberka wieprzowe

50 g lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szt. cebula

Przygotowanie


1

Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Żeberka pociąć na kawałki, oprószyć solą i obtoczyć w mące. Obsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do garnka* , dodać pokrojoną cebulę i wlać niewielką ilość wody. Przykryć i dusić do miękkości na małym ogniu. W razie potrzeby podlewać wodą. Pod koniec gotowania doprawić do smaku pieprzem ziołowym i papryką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1245

kcal

Białka

41

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

108

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły