Żeberka duszone z cebulą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Żeberka duszone z cebulą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975927206.jpeg&w=3840&q=75)
Idealne na obiad, najlepiej podawać z ziemniakami lub ugotowaną na sypko kaszą gryczaną i surówką.
0
3.1 / 33
Idealne na obiad, najlepiej podawać z ziemniakami lub ugotowaną na sypko kaszą gryczaną i surówką.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
100 olej
1 szczyp. sól, pieprz
500 g żeberka wieprzowe
50 g lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szt. cebula
Przygotowanie
1
Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Żeberka pociąć na kawałki, oprószyć solą i obtoczyć w mące. Obsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do garnka* , dodać pokrojoną cebulę i wlać niewielką ilość wody. Przykryć i dusić do miękkości na małym ogniu. W razie potrzeby podlewać wodą. Pod koniec gotowania doprawić do smaku pieprzem ziołowym i papryką.