Żeberka duszone z cebulą
m7
0
3.1 / 33
Idealne na obiad, najlepiej podawać z ziemniakami lub ugotowaną na sypko kaszą gryczaną i surówką.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
100 olej
1 szcz. sól, pieprz
500 g żeberka wieprzowe
50 g lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szt. cebula
Przygotowanie
1
Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Żeberka pociąć na kawałki, oprószyć solą i obtoczyć w mące. Obsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do garnka* , dodać pokrojoną cebulę i wlać niewielką ilość wody. Przykryć i dusić do miękkości na małym ogniu. W razie potrzeby podlewać wodą. Pod koniec gotowania doprawić do smaku pieprzem ziołowym i papryką.