Żeberka duszone z cebulą
m7
Idealne na obiad, najlepiej podawać z ziemniakami lub ugotowaną na sypko kaszą gryczaną i surówką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1245
kcal
Białka
41
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
108
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.1 / 33
Idealne na obiad, najlepiej podawać z ziemniakami lub ugotowaną na sypko kaszą gryczaną i surówką.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
100 olej
1 szczyp. sól, pieprz
500 g żeberka wieprzowe
50 g lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szt. cebula
Przygotowanie
Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Żeberka pociąć na kawałki, oprószyć solą i obtoczyć w mące. Obsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do garnka* , dodać pokrojoną cebulę i wlać niewielką ilość wody. Przykryć i dusić do miękkości na małym ogniu. W razie potrzeby podlewać wodą. Pod koniec gotowania doprawić do smaku pieprzem ziołowym i papryką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1245
kcal
Białka
41
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
108
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.