Żeberka duszone w piwie

m7
Żeberka duszone w piwie

0

3.6 / 59

bardzo smaczne

11

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg żeberka wieprzowe

1 łyżecz. papryka czerwona słodka

1 łyżecz. sól, pieprz

1 l piwo jasne

0.30 szkl. olej

2 szt. cebula

1 szt. liść laurowy

3 szt. ziele angielskie

1 łyżka majeranek

1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

0.50 łyżecz. papryka ostra

Przygotowanie


1

Żeberka umyć i po porcjować.

2

Oprószyć solą,pieprzem i papryką.

3

Cebulę pokroić w cienkie plasterki. Olej rozgrząć na patelni i na ostrym ogniu obsmarzyć żeberka. Przełożyć je do garnka.

4

Na tym samym oleju zeszklić na patelni cebulę, dodać do żeberek.

5

Na patelnię po smażonej cebuli wlać piwo i zagotować.

6

Wlać do garnka z żeberkami i cebulą, dodać liść laurowy i ziele angielskie.

7

Dusić na wolnym ogniu aż żeberka będą miękkie.

8

Na koniec dodać majeranek, doprawić do smaku solą i pieprzem.

9

Posypać mąką,przemieszać potrzymać na ogniu jeszcze 2-3 minuty, co chwilę mieszając.

10

Smacznego

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły