Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

1 Kilogram
żeberka wieprzowe
1 Łyżeczka
papryka czerwona słodka
1 Łyżeczka
sól, pieprz
1 Litr
Piwo jasne
0.3 Szklanki
olej
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
1 Łyżka
majeranek
1 Łyżka
mąka
0.5 Łyżeczki
papryka ostra
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żeberka umyć i po porcjować.
  2. Oprószyć solą,pieprzem i papryką.
  3. Cebulę pokroić w cienkie plasterki. Olej rozgrząć na patelni i na ostrym ogniu obsmarzyć żeberka. Przełożyć je do garnka.
  4. Na tym samym oleju zeszklić na patelni cebulę, dodać do żeberek.
  5. Na patelnię po smażonej cebuli wlać piwo i zagotować.
  6. Wlać do garnka z żeberkami i cebulą, dodać liść laurowy i ziele angielskie.
  7. Dusić na wolnym ogniu aż żeberka będą miękkie.
  8. Na koniec dodać majeranek, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  9. Posypać mąką,przemieszać potrzymać na ogniu jeszcze 2-3 minuty, co chwilę mieszając.
  10. Smacznego

Opis

bardzo smaczne

Podobne przepisy

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Przepis
Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Żeberka marynowane w piwie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żeberka marynowane w piwie

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Polędwiczki duszone w cydrze

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Bigos świąteczny

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej o...

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej odsłonie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!