Żeberka duszone w piwie

m7
Żeberka duszone w piwie

Średnia 3.6 / 59

Oceń!

bardzo smaczne

11

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg żeberka wieprzowe

1 łyżecz. papryka czerwona słodka

1 łyżecz. sól, pieprz

1 l piwo jasne

0.30 szkl. olej

2 szt. cebula

1 szt. liść laurowy

3 szt. ziele angielskie

1 łyżka majeranek

1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

0.50 łyżecz. papryka ostra

Przygotowanie


Żeberka umyć i po porcjować.

Oprószyć solą,pieprzem i papryką.

Cebulę pokroić w cienkie plasterki. Olej rozgrząć na patelni i na ostrym ogniu obsmarzyć żeberka. Przełożyć je do garnka.

Na tym samym oleju zeszklić na patelni cebulę, dodać do żeberek.

Na patelnię po smażonej cebuli wlać piwo i zagotować.

Wlać do garnka z żeberkami i cebulą, dodać liść laurowy i ziele angielskie.

Dusić na wolnym ogniu aż żeberka będą miękkie.

Na koniec dodać majeranek, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Posypać mąką,przemieszać potrzymać na ogniu jeszcze 2-3 minuty, co chwilę mieszając.

Smacznego

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1007

kcal

Białka

39

gram

Węglowodany

15

gram

Tłuszcze

76

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły