Żeberka duszone w ketchupie

kontakt_2
Żeberka duszone w ketchupie

0

3.5 / 4

Poznaj najprostszy przepis na smakowite, miękkie żeberka! Wychodzą „palce lizać”, a szykują się właściwie… same. Wystarczy umieścić je w naczyniu żaroodpornym w towarzystwie cebuli, zalać sosem z wody i ketchupu, a następnie upiec. Dzięki temu danie nabierze miękkości, zachowa wilgoć, a cebula wraz z ketchupem nada mu wyjątkowego aromatu.

4

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 kg żeberka wieprzowe

1 opak. ketchup kotlin z piekła rodem extra hot

4 szt. cebula

100 woda

Przygotowanie


1

Żeberka wymieszać z cebulą pokrojoną w piórka, wodą oraz ketchupem i przełożyć do naczynia żaroodpornego.

2

Piekarnik nagrzać na 200 stopni, wstawić żeberka, zakryć i dusić 2,5 godziny.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1536

kcal

Białka

77

gram

Węglowodany

33

gram

Tłuszcze

115

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły