Żeberka duszone w ketchupie
kontakt_2
Poznaj najprostszy przepis na smakowite, miękkie żeberka! Wychodzą „palce lizać”, a szykują się właściwie… same. Wystarczy umieścić je w naczyniu żaroodpornym w towarzystwie cebuli, zalać sosem z wody i ketchupu, a następnie upiec. Dzięki temu danie nabierze miękkości, zachowa wilgoć, a cebula wraz z ketchupem nada mu wyjątkowego aromatu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1536
kcal
Białka
77
gram
Węglowodany
33
gram
Tłuszcze
115
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.5 / 4
Poznaj najprostszy przepis na smakowite, miękkie żeberka! Wychodzą „palce lizać”, a szykują się właściwie… same. Wystarczy umieścić je w naczyniu żaroodpornym w towarzystwie cebuli, zalać sosem z wody i ketchupu, a następnie upiec. Dzięki temu danie nabierze miękkości, zachowa wilgoć, a cebula wraz z ketchupem nada mu wyjątkowego aromatu.
4
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 kg żeberka wieprzowe
1 opak. ketchup kotlin z piekła rodem extra hot
4 szt. cebula
100 woda
Przygotowanie
Żeberka wymieszać z cebulą pokrojoną w piórka, wodą oraz ketchupem i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Piekarnik nagrzać na 200 stopni, wstawić żeberka, zakryć i dusić 2,5 godziny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1536
kcal
Białka
77
gram
Węglowodany
33
gram
Tłuszcze
115
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.