Żeberka duszone w ketchupie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_2
![Żeberka duszone w ketchupie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973023602.jpeg&w=3840&q=75)
Poznaj najprostszy przepis na smakowite, miękkie żeberka! Wychodzą „palce lizać”, a szykują się właściwie… same. Wystarczy umieścić je w naczyniu żaroodpornym w towarzystwie cebuli, zalać sosem z wody i ketchupu, a następnie upiec. Dzięki temu danie nabierze miękkości, zachowa wilgoć, a cebula wraz z ketchupem nada mu wyjątkowego aromatu.
0
3.5 / 4
Poznaj najprostszy przepis na smakowite, miękkie żeberka! Wychodzą „palce lizać”, a szykują się właściwie… same. Wystarczy umieścić je w naczyniu żaroodpornym w towarzystwie cebuli, zalać sosem z wody i ketchupu, a następnie upiec. Dzięki temu danie nabierze miękkości, zachowa wilgoć, a cebula wraz z ketchupem nada mu wyjątkowego aromatu.
4
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 kg żeberka wieprzowe
1 opak. ketchup kotlin z piekła rodem extra hot
4 szt. cebula
100 woda
Przygotowanie
Żeberka wymieszać z cebulą pokrojoną w piórka, wodą oraz ketchupem i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Piekarnik nagrzać na 200 stopni, wstawić żeberka, zakryć i dusić 2,5 godziny.