Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
Wieprzowina chuda
0.25 Łyżeczki
sól, pieprz
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
marchew
2 Łyżki
śmietana 18%
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
2 Łyżki
nać pietruszki
3 Łyżki
chrzan
2 Łyżki
tłuszcz
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Marchewkę należy obrać, dokładnie opłukać, następnie pokroić, w półplasterki i przełożyć do garnka. Zalać ją niewielką ilością wody i ugotować.
  2. Żeberka podzielić na porcje, umyć, osuszyć i podsmażyć na tłuszczu. Podsmażone żeberka przełożyć do garnka z ugotowaną marchewką. Cebulę obrać z łupinek, pokroić w pół talarki i podsmażyć na tłuszczu pozostałym po smażeniu żeberek.
  3. Cebulę dodać do żeberek. Gotować ją przez około 30- 40 minut. Następnie zaprawić mąką i śmietaną( wcześniej zahartować, żeby śmietana się nie zważyła), dodać tarty chrzan( może być ze słoika). Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać zieleniną.

Opis

Idealne na obiad.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!