Żeberka

m7
Żeberka

0

0 / 0

Żeberka wieprzowe lubi wiele osób. A najlepsze są z kapustą zasmażaną.

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

50 woda

1.50 kg żeberka wieprzowe

1 szczyp. cukier

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. pieprz

1 szt. cebula

1 szt. liść laurowy

1 szt. ziele angielskie

2 łyżka mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


1

Żeberka umyć, pokroić na kawałki, podsmażyć na tłuszczu na złoty kolor ze szczyptą cukru.

2

cebulę pokroić w kostkę, dodać do mięsa i podsmażyć.

3

zalać żeberka wodą, dodać przyprawy i dusić do miękkości.

4

w razie potrzeby doprawić do smaku i zagęścić sos odrobiną wody rozrobionej z mąką.

5

zagotować.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

855

kcal

Białka

46

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

69

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły