Żeberka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Żeberka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977609527.jpeg&w=3840&q=75)
Żeberka wieprzowe lubi wiele osób. A najlepsze są z kapustą zasmażaną.
0
0 / 0
Żeberka wieprzowe lubi wiele osób. A najlepsze są z kapustą zasmażaną.
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
50 woda
1.50 kg żeberka wieprzowe
1 szczyp. cukier
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz
1 szt. cebula
1 szt. liść laurowy
1 szt. ziele angielskie
2 łyżka mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
1
Żeberka umyć, pokroić na kawałki, podsmażyć na tłuszczu na złoty kolor ze szczyptą cukru.
2
cebulę pokroić w kostkę, dodać do mięsa i podsmażyć.
3
zalać żeberka wodą, dodać przyprawy i dusić do miękkości.
4
w razie potrzeby doprawić do smaku i zagęścić sos odrobiną wody rozrobionej z mąką.
5
zagotować.