0

Składniki

25 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
2 Sztuki
Awokado
100 Gramów
Śmietanka kokosowa
3 Łyżki
kruszone ziarna kakaowca
3 Łyżki
jagody goji
3 Łyżki
miód
100 Mililitrów
Mleko migdałowe
1 Szklanka
truskawki
1 Sztuka
Granat
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przetnij awokado na pół, usuń pestkę i za pomocą łyżeczki wyjmij miąższ.
  2. Oddzielony miąższ awokado włóż do blendera, dodaj kakao, mleko migdałowe oraz miód. Zblenduj na gładki krem.
  3. Truskawki umyj i pokrój na plasterki, owoc granatu obierz i oddziel ziarenka.
  4. Przełóż po łyżce kremu do szklanki, włóż mieszankę owoców oraz po łyżce jagód goji i ziaren kakaowca.
  5. Połóż kolejną warstwę kremu kakaowego.
  6. Udekoruj wierzch schłodzoną śmietanką kokosową( twarda część mleczka kokosowego) oraz owocami.
  7. Deser można podać od razu po przygotowaniu lub schłodzony.

Podobne przepisy

Jaglanka z morwą białą i orzechami laskowymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jaglanka z morwą białą i orzechami laskowymi

Kakaowe musli

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kakaowe musli

Lody kakaowe na patyku

Przepis
Łatwy Do 15 min
Lody kakaowe na patyku

Sałatka z buraka z kozim serem, awokado i dressingiem kakao...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Sałatka z buraka z kozim serem, awokado i dressingiem kakaowym

Batoniki śniadaniowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Batoniki śniadaniowe

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Deser 3-warstwowy na lato

Przepis
Łatwy Do 40 min
Deser 3-warstwowy na lato

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!