Zdrowy parfait ze śmietanką kokosową, granatem i jagodami goji

decomorreno
Zdrowy parfait ze śmietanką kokosową, granatem i jagodami goji

0

5 / 1

Mrożony krem, czyli przepis na wyśmienity parfait! Poznaj wyjątkowy deser kuchni francuskiej. Nasza propozycja zakłada odchudzoną wersję tego przysmaku - ze śmietanką kokosową, granatem oraz jagodami goji.

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

2 szt. awokado

25 g kakao decomorreno

100 g śmietanka kokosowa

3 łyżka kruszone ziarna kakaowca

3 łyżka jagody goji

3 łyżka miód

100 mleko migdałowe

1 szkl. truskawki

1 szt. granat

Przygotowanie


1

Przetnij awokado na pół, usuń pestkę i za pomocą łyżeczki wyjmij miąższ.

2

Oddzielony miąższ awokado włóż do blendera, dodaj kakao, mleko migdałowe oraz miód. Zblenduj na gładki krem.

3

Truskawki umyj i pokrój na plasterki, owoc granatu obierz i oddziel ziarenka.

4

Przełóż po łyżce kremu do szklanki, włóż mieszankę owoców oraz po łyżce jagód goji i ziaren kakaowca.

5

Połóż kolejną warstwę kremu kakaowego.

6

Udekoruj wierzch schłodzoną śmietanką kokosową( twarda część mleczka kokosowego) oraz owocami.

7

Deser można podać od razu po przygotowaniu lub schłodzony.

Wideo z przygotowania przepisu
Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły