Zdrowy parfait ze śmietanką kokosową, granatem i jagodami goji
decomorreno
Mrożony krem, czyli przepis na wyśmienity parfait! Poznaj wyjątkowy deser kuchni francuskiej. Nasza propozycja zakłada odchudzoną wersję tego przysmaku - ze śmietanką kokosową, granatem oraz jagodami goji.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1830
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
184
gram
Tłuszcze
113
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Mrożony krem, czyli przepis na wyśmienity parfait! Poznaj wyjątkowy deser kuchni francuskiej. Nasza propozycja zakłada odchudzoną wersję tego przysmaku - ze śmietanką kokosową, granatem oraz jagodami goji.
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
2 szt. awokado
25 g kakao decomorreno
100 g śmietanka kokosowa
3 łyżka kruszone ziarna kakaowca
3 łyżka jagody goji
3 łyżka miód
100 mleko migdałowe
1 szkl. truskawki
1 szt. granat
Przygotowanie
Przetnij awokado na pół, usuń pestkę i za pomocą łyżeczki wyjmij miąższ.
Oddzielony miąższ awokado włóż do blendera, dodaj kakao, mleko migdałowe oraz miód. Zblenduj na gładki krem.
Truskawki umyj i pokrój na plasterki, owoc granatu obierz i oddziel ziarenka.
Przełóż po łyżce kremu do szklanki, włóż mieszankę owoców oraz po łyżce jagód goji i ziaren kakaowca.
Połóż kolejną warstwę kremu kakaowego.
Udekoruj wierzch schłodzoną śmietanką kokosową( twarda część mleczka kokosowego) oraz owocami.
Deser można podać od razu po przygotowaniu lub schłodzony.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1830
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
184
gram
Tłuszcze
113
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.