0

Składniki

1 Łyżeczka
pieprz
1 Łyżeczka
sól
1 Szklanka
kukurydza konserwowa
7 Sztuk
ziemniaki
3 Sztuki
marchew
3 Sztuki
cebula
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki, marchew i cebulę obrać - pokroić w kostkę grubą. Dodać jedną puszkę kukurydzy konserwowej. Kiełbasę obrać pokroić w talarki. Przyprawić wszystko, wymieszać. Odstawić na 1 h. Następnie wrzucić do naczynia żaroodpornego i dusić w piekarniku przez 1,5 h.Dodać wody ok. 1 szklanki.

Opis

Zawsze przygotowuję go, jeśli w domu brak konkretnych produktów. Na zasadzie co mam do gara dam:)

Podobne przepisy

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Pasztet z cukinii

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pasztet z cukinii

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Ryba po grecku na szybko

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ryba po grecku na szybko

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!