0

Składniki

2 Sztuki
Bułki pszenne zwykłe
1 Sztuka
Mała cebula
200 Gramów
mięso mielone
1 Sztuka
Ser mozarella
2 Sztuki
ingridient
ogórki konserwowe krakus
2 Sztuki
Liść sałaty
3 Łyżki
bułka tarta
1 Sztuka
jajko
1 Łyżka
Olej kokosowy
1 Sztuka
Pisaki żelowe do zdobienia
3 Łyżki
ketchup Kotlin łagodny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulkę pokrój drobno i zmieszaj z mięsem mielonym. Dodaj jajko, bułkę tartą i 3 łyżki ketchupu Kotlin. Zmieszaj wszystko dokładnie i uformuj dwa płaskie kotlety wielkości przekroju bułki. Wyłóż na talerz lub folię spożywczą i włóż do lodówki na pół godziny. Zimne mięso złączy się z resztą składników i nie pokruszy się na patelni.
  2. Na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym wrzuć dwa kotlety i obsmażaj równomiernie po obu stronach.
  3. Bułki przekrój na pół, połóż na dolną część plasterek sera i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piecz około 3 do 5 minut. Sprawdzaj cały czas piekarnik, żeby nie przesuszyć bułek.
  4. Gotowe mięso wyłóż na zapieczony w bułce ser. Dodaj plasterki ogórka i polej ketchupem. Na wierzchu ułóż plasterek sałaty, dzięki któremu bułka pozostanie chrupka i nie przemoknie ogórkiem ani ketchupem. Nałóż drugą część bułki i narysuj na niej buźki, tak jak na zdjęciu

Opis

Dzieci kochają fast foody. Jak wykorzystać zamiłowanie do niezdrowych kanapek, by przekonać pociechę do czegoś zdrowego? 
 Pan Pomysłowy ma na to radę. 
 Bohaterskie superburgery w ketchupowej pelerynie – to jest to! 


Podobne przepisy

Kotlecik z mięsa mielonego z dodatkiem frytek i ketchupu

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotlecik z mięsa mielonego z dodatkiem frytek i ketchupu

Pulpety

Przepis
Średni Do 15 min
Pulpety

Ryba po grecku z pysznymi warzywami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Ryba po grecku z pysznymi warzywami

Tradycyjna ryba po grecku na bazie ketchupu

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Tradycyjna ryba po grecku na bazie ketchupu

Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Lasagne pod pierzynką

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Lasagne pod pierzynką

Makaron bolognese w paprykach

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron bolognese w paprykach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!