Zdrowe naleśniki z Lubellą, warzywami i sosem pomidorowym

osak.paulina
Zdrowe naleśniki z Lubellą, warzywami i sosem pomidorowym

0

0 / 0

Naleśniki stanowią świetną propozycję na danie główne, jeśli mają do Ciebie przyjść goście, a Ty chcesz zużyć wszystko, co zostało Ci w lodówce.

18

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

250 g mąka lubella wrocławska

1 szt. jajko

0.50 szkl. mleko uht 3,2%

0.50 szkl. woda

2 łyżka olej

1 szcz. sól

0.50 szt. kalafior

0.50 szt. cukinia

15 dek. pieczarki

1 łyżka sos teriyaki

1 szt. cebula szalotka

1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

250 g przecier pomidorowy łowicz

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

50 g ser żółty

1 łyżka pestki dyni

1 łyżka pestki słonecznika

Przygotowanie


1

Wsypuj do miski na zmianę: mąkę Puszystą Lubella, jajko,mleko i wodę. Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj sól i olej.

2

Smaż naleśniki na mocno rozgrzanej patelni.

3

Pokrój warzywa, kalafiora gotuj 3 minuty. Wszystkie warzywa przełóż na patelnię i podsmaż aż się zrumienią. Dopraw dowolnymi przyprawami i dodaj sos Teriyaki.

4

Do osobnego naczynia wlej przecier pomidorowy i wymieszaj go z koncentratem pomidorowym Łowicz i posiekanym czosnkiem.

5

Nałóż część farszu na naleśnika i zawiń go. Wierzch naleśników posyp serem. Przygotowane naleśniki piecz w piekarniku w temp. 150 st., aż ser się rozpuści.

6

Gotowe naleśniki polej sosem i posyp pestkami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły