Zdrowe czekoladki miętowe

decomorreno
Zdrowe czekoladki miętowe

0

0 / 0

Połączenie miętowego smaku z czekoladą ma wielu wielbicieli. Dla nich wszystkich przedstawiamy recepturę na zdrowe, miętowe czekoladki. Do ich przygotowania potrzebne będą Ci, takie składniki jak: kakao, tłuszcz kakaowy, syrop klonowy, orzechy nerkowca, olej kokosowy, krem kokosowy, spirulina oraz ekstrakt lub aromat miętowy. Ciasteczka można dodatkowo udekorować liśćmi mięty.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

60 g kakao decomorreno

120 g tłuszcz kakaowy

80 g syrop klonowy

100 g orzechy nerkowca

25 g syrop klonowy

50 g olej kokosowy

40 g krem kokosowy

1 łyżeczka spirulina

0.50 łyżeczka aromat miętowy

Przygotowanie


1

PRZYGOTUJ CZEKOLADĘ. Rozpuść tłuszcz kakaowy w kąpieli wodnej.

2

Przesiej do niego kakao i dodaj syrop. Wymieszaj aż składniki dokładnie się połączą.

3

Połowę czekolady wlej do sylikonowych foremek i włóż do lodówki. Pozostałą połowę pozostaw w kąpieli wodnej (na wyłączonej kuchence), mieszając co jakiś czas.

4

PRZYGOTUJ NADZIENIE. Zmiel nerkowce i następnie połącz z rozpuszczonym olejem kokosowym, syropem klonowym, kremem kokosowy oraz spiruliną. na koniec dodaj olejek bądź ekstrakt miętowy do smaku.

5

Przełóż do foremek i przykryj pozostałą warstwą czekolady. Ponownie włóż do lodówki do całkowitego schłodzenia.

Wideo z przygotowania przepisu
Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły