Zdrowe czekoladki miętowe
decomorreno
Połączenie miętowego smaku z czekoladą ma wielu wielbicieli. Dla nich wszystkich przedstawiamy recepturę na zdrowe, miętowe czekoladki. Do ich przygotowania potrzebne będą Ci, takie składniki jak: kakao, tłuszcz kakaowy, syrop klonowy, orzechy nerkowca, olej kokosowy, krem kokosowy, spirulina oraz ekstrakt lub aromat miętowy. Ciasteczka można dodatkowo udekorować liśćmi mięty.
0
0 / 0
Połączenie miętowego smaku z czekoladą ma wielu wielbicieli. Dla nich wszystkich przedstawiamy recepturę na zdrowe, miętowe czekoladki. Do ich przygotowania potrzebne będą Ci, takie składniki jak: kakao, tłuszcz kakaowy, syrop klonowy, orzechy nerkowca, olej kokosowy, krem kokosowy, spirulina oraz ekstrakt lub aromat miętowy. Ciasteczka można dodatkowo udekorować liśćmi mięty.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
60 g kakao decomorreno
120 g tłuszcz kakaowy
80 g syrop klonowy
100 g orzechy nerkowca
25 g syrop klonowy
50 g olej kokosowy
40 g krem kokosowy
1 łyżeczka spirulina
0.50 łyżeczka aromat miętowy
Przygotowanie
PRZYGOTUJ CZEKOLADĘ. Rozpuść tłuszcz kakaowy w kąpieli wodnej.
Przesiej do niego kakao i dodaj syrop. Wymieszaj aż składniki dokładnie się połączą.
Połowę czekolady wlej do sylikonowych foremek i włóż do lodówki. Pozostałą połowę pozostaw w kąpieli wodnej (na wyłączonej kuchence), mieszając co jakiś czas.
PRZYGOTUJ NADZIENIE. Zmiel nerkowce i następnie połącz z rozpuszczonym olejem kokosowym, syropem klonowym, kremem kokosowy oraz spiruliną. na koniec dodaj olejek bądź ekstrakt miętowy do smaku.
Przełóż do foremek i przykryj pozostałą warstwą czekolady. Ponownie włóż do lodówki do całkowitego schłodzenia.