Zdrowe brownie z malinami
decomorreno
Jeden z najpopularniejszych, tradycyjnych, amerykańskich deserów - znane od 1904 roku czekoladowe brownie. Poznaj nasz przepis na zdrowie brownie z dodatkiem płatków owsianych, musu jabłkowego oraz malin.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
151
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Jeden z najpopularniejszych, tradycyjnych, amerykańskich deserów - znane od 1904 roku czekoladowe brownie. Poznaj nasz przepis na zdrowie brownie z dodatkiem płatków owsianych, musu jabłkowego oraz malin.
10
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
0.25 szkl. płatki owsiane
0.75 szkl. kakao decomorreno
0.50 szkl. mąka migdałowa
0.50 szkl. mus jabłkowy
1 szt. jajko
1 łyżka miód
1 łyżecz. ekstrakt waniliowy
0.75 szkl. mleko roślinne
2 łyżka olej kokosowy
1 szkl. maliny
Przygotowanie
Nastaw piekarnik na 180 stopni.
Zmiel płatki owsiane na mąkę. Jeśli chcesz, aby przepis był bezglutenowy- użyj płatków owsianych bezglutenowych.
Zmieszaj powstałą mąkę owsianą, kakao oraz mąkę migdałową. Odstaw na bok.
Połącz ze sobą mus jabłkowy, jajko, miód, ekstrakt waniliowy oraz mleko migdałowe. Dodaj suche składniki, mieszaj do całkowitego połączenia.
W rondelku na małym ogniu rozpuść olej kokosowy.
Połącz przygotowane ciasto z roztopionym olejem kokosowym, wylej na blachę i udekoruj przepołowionymi malinami.
Piecz 20-30 min w temp. 180 stopni. Po schłodzeniu posyp kakao i pokrój.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
151
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Orzechy ziemne