Zdrowe brownie z malinami

decomorreno
Zdrowe brownie z malinami

0

0 / 0

Jeden z najpopularniejszych, tradycyjnych, amerykańskich deserów - znane od 1904 roku czekoladowe brownie. Poznaj nasz przepis na zdrowie brownie z dodatkiem płatków owsianych, musu jabłkowego oraz malin.

10

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

0.25 szkl. płatki owsiane

0.75 szkl. kakao decomorreno

0.50 szkl. mąka migdałowa

0.50 szkl. mus jabłkowy

1 szt. jajko

1 łyżka miód

1 łyżecz. ekstrakt waniliowy

0.75 szkl. mleko roślinne

2 łyżka olej kokosowy

1 szkl. maliny

Przygotowanie


1

Nastaw piekarnik na 180 stopni.

2

Zmiel płatki owsiane na mąkę. Jeśli chcesz, aby przepis był bezglutenowy- użyj płatków owsianych bezglutenowych.

3

Zmieszaj powstałą mąkę owsianą, kakao oraz mąkę migdałową. Odstaw na bok.

4

Połącz ze sobą mus jabłkowy, jajko, miód, ekstrakt waniliowy oraz mleko migdałowe. Dodaj suche składniki, mieszaj do całkowitego połączenia.

5

W rondelku na małym ogniu rozpuść olej kokosowy.

6

Połącz przygotowane ciasto z roztopionym olejem kokosowym, wylej na blachę i udekoruj przepołowionymi malinami.

7

Piecz 20-30 min w temp. 180 stopni. Po schłodzeniu posyp kakao i pokrój.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

151

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Orzechy ziemne

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły