Zdrowe brownie z malinami

decomorreno
Zdrowe brownie z malinami

0

0 / 0

0

Jeden z najpopularniejszych, tradycyjnych, amerykańskich deserów - znane od 1904 roku czekoladowe brownie. Poznaj nasz przepis na zdrowie brownie z dodatkiem płatków owsianych, musu jabłkowego oraz malin.

10

Składniki

120 min

Przygotowanie

?

Kcal/porcja

Składniki


10 porcji

Składniki

0.25 szkl. płatki owsiane

0.75 szkl. kakao decomorreno

0.50 szkl. mąka migdałowa

0.50 szkl. mus jabłkowy

1 szt jajko

1 łyżka miód

1 łyżeczka ekstrakt waniliowy

0.75 szkl. mleko roślinne

2 łyżka olej kokosowy

1 szkl. maliny

Przygotowanie


1

Nastaw piekarnik na 180 stopni.

2

Zmiel płatki owsiane na mąkę. Jeśli chcesz, aby przepis był bezglutenowy- użyj płatków owsianych bezglutenowych.

3

Zmieszaj powstałą mąkę owsianą, kakao oraz mąkę migdałową. Odstaw na bok.

4

Połącz ze sobą mus jabłkowy, jajko, miód, ekstrakt waniliowy oraz mleko migdałowe. Dodaj suche składniki, mieszaj do całkowitego połączenia.

5

W rondelku na małym ogniu rozpuść olej kokosowy.

6

Połącz przygotowane ciasto z roztopionym olejem kokosowym, wylej na blachę i udekoruj przepołowionymi malinami.

7

Piecz 20-30 min w temp. 180 stopni. Po schłodzeniu posyp kakao i pokrój.

PlanerUlubione
Szukaj
PrzepisyArtykuły