Zdrowa tarta kakaowa z kremem z awokado i bananów

decomorreno
Zdrowa tarta kakaowa z kremem z awokado i bananów

0

0 / 0

Cenisz sobie życie fit? My również i z tego powodu mamy dla Ciebie sprawdzony przepis na zdrowy deser dla całej rodziny. Sprawdź propozycję fit tarty kakaowej z przepysznym kremem na bazie owoców awokado i bananów!

13

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

15 szt. daktyle

80 g płatki owsiane

100 g ziarna słonecznika

30 g wiórki kokosowe

60 g płatki migdałowe

3 łyżka olej kokosowy

2 szt. dojrzałe banany

2 szt. awokado

100 g miód

60 g kakao decomorreno

2 łyżka olej kokosowy

2 łyżeczka żelatyna

1 szkl. ulubione owoce

Przygotowanie


1

Przygotuj spód: Wsyp wszystkie suche składniki oraz olej kokosowy do miski.

2

Wyciągnij pestki z daktyli i dodaj do pozostałych składników.

3

Za pomocą blendera połącz składniki, jeśli lubisz możesz blendować tak długo aż postanie jednolita lepka masa lub pozostawić wyczuwalne kawałki ziaren.

4

Wyłóż masą formę silikonową, tworząc ok. 1,5 cm wysokości brzegi tarty.

5

Całość włóż do lodówki na czas przygotowania kremu.

6

Przygotuj krem: Zalej żelatynę lub agar 125 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszaj.

7

Zblenduj dokładnie pozostałe składniki masy.

8

Dodaj wcześniej przygotowany agar i ponownie blenduj aż składniki się połączą.

9

Wlej na spód tarty i wyrównaj. Udekoruj ulubionymi owocami i wstaw na noc do lodówki.

Wideo z przygotowania przepisu
Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły