Zdrowa tarta kakaowa z kremem z awokado i bananów

decomorreno
Zdrowa tarta kakaowa z kremem z awokado i bananów

Średnia 0 / 0

Oceń!

Cenisz sobie życie fit? My również i z tego powodu mamy dla Ciebie sprawdzony przepis na zdrowy deser dla całej rodziny. Sprawdź propozycję fit tarty kakaowej z przepysznym kremem na bazie owoców awokado i bananów!

13

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

15 szt. daktyle

80 g płatki owsiane

100 g ziarna słonecznika

30 g wiórki kokosowe

60 g płatki migdałowe

3 łyżka olej kokosowy

2 szt. dojrzałe banany

2 szt. awokado

100 g miód

60 g kakao decomorreno

2 łyżka olej kokosowy

2 łyżecz. żelatyna

1 szkl. ulubione owoce

Przygotowanie


Przygotuj spód: Wsyp wszystkie suche składniki oraz olej kokosowy do miski.

Wyciągnij pestki z daktyli i dodaj do pozostałych składników.

Za pomocą blendera połącz składniki, jeśli lubisz możesz blendować tak długo aż postanie jednolita lepka masa lub pozostawić wyczuwalne kawałki ziaren.

Wyłóż masą formę silikonową, tworząc ok. 1,5 cm wysokości brzegi tarty.

Całość włóż do lodówki na czas przygotowania kremu.

Przygotuj krem: Zalej żelatynę lub agar 125 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszaj.

Zblenduj dokładnie pozostałe składniki masy.

Dodaj wcześniej przygotowany agar i ponownie blenduj aż składniki się połączą.

Wlej na spód tarty i wyrównaj. Udekoruj ulubionymi owocami i wstaw na noc do lodówki.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

406

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

41

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły