Zbójnickie pulpety

m7
Zbójnickie pulpety

0

0 / 0

Zbójnickie pulpety , makaron i mamy super obiad dla rodziny lub gości.

25

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

3 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 łyżeczka papryka

0.50 łyżeczka pieprz

2 łyżeczka ziołowe ziarenka smaku

500 g mięso wieprzowe

100 g bułka tarta

500 g papryka swieża

300 g pieczarki

0.25 szkl. woda

1 szt. na pulpety

2 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

2 szt. jajko

1 szt. sos:

2 szt. cebula

1 szt. nać pietruszki

2 szt. ząbek czosnku

2 szt. sos boloński

1 szt. koncentrat

3 łyżka oliwa do smażenia

1 łyżka przyprawa w płynie maggi

2 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Mięso umyć, zmielić razem z cebulą i czosnkiem.

2

dodać jajka, bułkę tartą, wodę i przyprawić solą i pieprzem do smaku. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i usmażyć na oliwie.

3

paprykę, pieczarki i cebulę oczyścić i pokroić w kostkę.

4

podsmażyć na oliwie, dodać czosnek, koncentrat i jeszcze chwilę podsmażyć.

5

wszystko zalać wodą, dodać natkę, pozostałe przyprawy i zagotować. W 1 szklance wody rozrobić sosy i dodać je do garnka.

6

gotować na małym ogniu około 5-10 minut.

7

wrzucić do sosu pulpety i ponownie zagotować.

8

podawać z makaronem lub ryżem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły