Zbójnickie pulpety
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zbójnickie pulpety](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977381529.jpeg&w=3840&q=75)
Zbójnickie pulpety , makaron i mamy super obiad dla rodziny lub gości.
0
0 / 0
Zbójnickie pulpety , makaron i mamy super obiad dla rodziny lub gości.
23
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
3 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. papryka
0.50 łyżecz. pieprz
2 łyżecz. ziołowe ziarenka smaku
500 g mięso wieprzowe
100 g bułka tarta
500 g papryka swieża
300 g pieczarki
0.25 szkl. woda
2 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
2 szt. jajko
2 szt. cebula
1 szt. nać pietruszki
2 szt. ząbek czosnku
2 szt. sos boloński
1 szt. koncentrat
3 łyżka oliwa do smażenia
1 łyżka przyprawa w płynie maggi
2 łyżka oliwa
Przygotowanie
Mięso umyć, zmielić razem z cebulą i czosnkiem.
dodać jajka, bułkę tartą, wodę i przyprawić solą i pieprzem do smaku. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i usmażyć na oliwie.
paprykę, pieczarki i cebulę oczyścić i pokroić w kostkę.
podsmażyć na oliwie, dodać czosnek, koncentrat i jeszcze chwilę podsmażyć.
wszystko zalać wodą, dodać natkę, pozostałe przyprawy i zagotować. W 1 szklance wody rozrobić sosy i dodać je do garnka.
gotować na małym ogniu około 5-10 minut.
wrzucić do sosu pulpety i ponownie zagotować.
podawać z makaronem lub ryżem.