Zaziki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zaziki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975125566.jpeg&w=3840&q=75)
Miłośnikom ostrych potraw zaziki na pewno przypadną do gustu.
0
0 / 0
Miłośnikom ostrych potraw zaziki na pewno przypadną do gustu.
3
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
270 g feta
8 szt. ogórek
4 szt. czosnek
Przygotowanie
1
Ogórki obieramy, myjemy i kroimy na plasterki.
2
Ser kroimy na małe kosteczki, przeciskamy przez kratkę bądź po prostu rozgniatamy widelcem.
3
Czosnek obieramy, siekamy drobno lub przeciskamy przez praskę.
4
Wszystkie składniki łączymy i mieszamy.
5
Na początku potrawa ma dużą objętość, lecz po pół godzinie sól z fety sprawi, że ogórki zmiękną i całość "zmaleje".