0

Składniki

270 Gramów
feta
8 Sztuk
ogórek
4 Sztuki
czosnek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ogórki obieramy, myjemy i kroimy na plasterki.
  2. Ser kroimy na małe kosteczki, przeciskamy przez kratkę bądź po prostu rozgniatamy widelcem.
  3. Czosnek obieramy, siekamy drobno lub przeciskamy przez praskę.
  4. Wszystkie składniki łączymy i mieszamy.
  5. Na początku potrawa ma dużą objętość, lecz po pół godzinie sól z fety sprawi, że ogórki zmiękną i całość "zmaleje".

Opis

Miłośnikom ostrych potraw zaziki na pewno przypadną do gustu.

Podobne przepisy

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Łatwy Do 40 min
Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min
Czekoladowe gofry z makaronu

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min
Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!