1

Składniki

250 Gramów
ciasto francuskie
75 Gramów
Konfitura
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto francuskie pokroić w trójkąty równoboczne o boku ca 12 cm. Na każdy trójkąt nakładać pół łyżeczki konfitury różanej. Rolować i piec ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Opis

Smaczna słodka zakąska pachnąca latem

Podobne przepisy

Pyszne pączki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pyszne pączki

Kutia z kaszą pęczak i konfiturą morelową

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kutia z kaszą pęczak i konfiturą morelową

Gruszki zapiekane w cieście francuskim z sosem czekoladowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gruszki zapiekane w cieście francuskim z sosem czekoladowym

Babka Kolorowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Babka Kolorowa

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Biszkopt z kremem orzechowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Biszkopt z kremem orzechowym

Blok czekoladowy z herbatnikami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Blok czekoladowy z herbatnikami

Chrusty

Przepis
Średni Do 1 godz
Chrusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!