Zawijaniec pełen niespodzianek!
zibi_89
Zawijaniec jest pełen smakowitych niespodzianek! Doskonale nadaje się jako przekąska. Jest pyszny zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smakuje wybornie, a polany ketchupem Kotlin nabiera jeszcze bardziej wyjątkowego smaku!
0
0 / 0
Zawijaniec jest pełen smakowitych niespodzianek! Doskonale nadaje się jako przekąska. Jest pyszny zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smakuje wybornie, a polany ketchupem Kotlin nabiera jeszcze bardziej wyjątkowego smaku!
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 opak. ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
1 szt. ciasto francuskie
0.50 szkl. pomidory suszone
200 g ser roquefort
1 pęcz. rukola
1 szt. jajko kurze całe
1 szczyp. sól, pieprz
5 szt. pieczarki
4 szt. orzechy włoskie
1 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
1 szczyp. papryka słodka
Przygotowanie
Na patelni na oleju smażę pieczarki, czekam aż wystygną i siekam je na bardzo małe kawałeczki - takie mini mini.
Ciasto francuskie rozkładam na blacie i nakładam na nie rukolę, ser roquefort, suszone pomidory, posiekane orzechy włoskie i pieczarki.
Doprawiam wszystko pieprzem, solą, papryką słodką, a ciasto zwijam i smaruję z wierzchu roztrzepanym jajkiem.
Wstawiam do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piekę około 10 minut. Potem temperaturę zmniejszam do 180 i piekę przez 15 minut.
Po upieczeniu odstawiam na chwilę. Podaję na ciepło, bądź zimno i polewam ketchupem Kotlin, który dodaje odrobiny pikantności daniu.