Zawijaniec pełen niespodzianek!

zibi_89
Zawijaniec pełen niespodzianek!

0

0 / 0

Zawijaniec jest pełen smakowitych niespodzianek! Doskonale nadaje się jako przekąska. Jest pyszny zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smakuje wybornie, a polany ketchupem Kotlin nabiera jeszcze bardziej wyjątkowego smaku!

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 opak. ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii

1 szt. ciasto francuskie

0.50 szkl. pomidory suszone

200 g ser roquefort

1 pęcz. rukola

1 szt. jajko kurze całe

1 szcz. sól, pieprz

5 szt. pieczarki

4 szt. orzechy włoskie

1 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

1 szcz. papryka słodka

Przygotowanie


1

Na patelni na oleju smażę pieczarki, czekam aż wystygną i siekam je na bardzo małe kawałeczki - takie mini mini.

2

Ciasto francuskie rozkładam na blacie i nakładam na nie rukolę, ser roquefort, suszone pomidory, posiekane orzechy włoskie i pieczarki.

3

Doprawiam wszystko pieprzem, solą, papryką słodką, a ciasto zwijam i smaruję z wierzchu roztrzepanym jajkiem.

4

Wstawiam do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piekę około 10 minut. Potem temperaturę zmniejszam do 180 i piekę przez 15 minut.

5

Po upieczeniu odstawiam na chwilę. Podaję na ciepło, bądź zimno i polewam ketchupem Kotlin, który dodaje odrobiny pikantności daniu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły