0

Składniki

1 Szczypta
sól
200 Gramów
mąka
150 Gramów
ser żółty
6 Sztuk
Parówki
4 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
keczup
3 Łyżki
bułka tarta
1 Łyżka
masło
1 Łyżka
olej
1 Łyżka
oliwa z oliwek
0.5 Szklanki
mleko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 1.Mleko i 2 jajka wymieszać z mąką.
  2. 2.Dodać sól i oliwę.
  3. 3.Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na nim 6 naleśników.
  4. 4.Ser żółty zetrzeć. Parówki obrać z osłonek, ułożyć po jednej na każdym naleśników, posmarować keczupem i posypać serem.
  5. 5.2 jajka roztrzepać widelcem.
  6. 6.Naleśniki z parówkami zwinąć, panierować w jajkach oraz tartej bułce i smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym maśle.

Opis

Zawijane parówki

Podobne przepisy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

Paluszki z dipem

Łatwy Do 40 min.

Pierniczki

Średni Do 1 godz.

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 20 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!