Zawijane figi w boczku
kontakt_1
Szukasz niebanalnych kombinacji smakowych? Zawijane figi z boczku spełnią Twoje oczekiwania. To idealna propozycja na pyszną przystawkę, aromatyczny dodatek do obiadu lub szybką przekąskę na grilla. Soczyste figi skryte w chrupiącym boczku można podawać na wiele sposobów — w duecie z ulubionym sosem, sałatką lub ziemniaczkami. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
343
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szukasz niebanalnych kombinacji smakowych? Zawijane figi z boczku spełnią Twoje oczekiwania. To idealna propozycja na pyszną przystawkę, aromatyczny dodatek do obiadu lub szybką przekąskę na grilla. Soczyste figi skryte w chrupiącym boczku można podawać na wiele sposobów — w duecie z ulubionym sosem, sałatką lub ziemniaczkami. Smacznego!
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
5 szt. figa
20 plaster wędzony boczek
1 szczyp. pieprz
2 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Figi kroimy w ćwiartki.
Następnie owijamy je plastrem boczku i nadziewamy na małą wykałaczkę.
Figi z boczkiem skrapiamy oliwą z oliwek, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i pieczemy je w rozgrzanym piekarniku w 180 stopniach przez około 15 min.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
343
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.