Zawijane figi w boczku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![Zawijane figi w boczku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976249000.jpeg&w=3840&q=75)
Szukasz niebanalnych kombinacji smakowych? Zawijane figi z boczku spełnią Twoje oczekiwania. To idealna propozycja na pyszną przystawkę, aromatyczny dodatek do obiadu lub szybką przekąskę na grilla. Soczyste figi skryte w chrupiącym boczku można podawać na wiele sposobów — w duecie z ulubionym sosem, sałatką lub ziemniaczkami. Smacznego!
0
0 / 0
Szukasz niebanalnych kombinacji smakowych? Zawijane figi z boczku spełnią Twoje oczekiwania. To idealna propozycja na pyszną przystawkę, aromatyczny dodatek do obiadu lub szybką przekąskę na grilla. Soczyste figi skryte w chrupiącym boczku można podawać na wiele sposobów — w duecie z ulubionym sosem, sałatką lub ziemniaczkami. Smacznego!
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
5 szt. figa
20 plaster wędzony boczek
1 szczyp. pieprz
2 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Figi kroimy w ćwiartki.
Następnie owijamy je plastrem boczku i nadziewamy na małą wykałaczkę.
Figi z boczkiem skrapiamy oliwą z oliwek, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i pieczemy je w rozgrzanym piekarniku w 180 stopniach przez około 15 min.