Zawijane figi w boczku

kontakt_1
Zawijane figi w boczku

0

0 / 0

Szukasz niebanalnych kombinacji smakowych? Zawijane figi z boczku spełnią Twoje oczekiwania. To idealna propozycja na pyszną przystawkę, aromatyczny dodatek do obiadu lub szybką przekąskę na grilla. Soczyste figi skryte w chrupiącym boczku można podawać na wiele sposobów — w duecie z ulubionym sosem, sałatką lub ziemniaczkami. Smacznego!

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

5 szt. figa

20 plaster wędzony boczek

1 szczyp. pieprz

2 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Figi kroimy w ćwiartki.

2

Następnie owijamy je plastrem boczku i nadziewamy na małą wykałaczkę.

3

Figi z boczkiem skrapiamy oliwą z oliwek, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i pieczemy je w rozgrzanym piekarniku w 180 stopniach przez około 15 min.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

343

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

27

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły