Zawijańce z serem i pieczarkami

m7
Zawijańce z serem i pieczarkami

2

0 / 0

wyśmienite na obiad

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg pieczarki

2 szczyp. sól

2 szczyp. pieprz

1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szkl. bułka tarta

3 szt. filety z piersi kaczki

2 szt. cebula

2 szt. jaja kurze całe

2 łyżka olej

25 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

Filety z piersi kurczaka (duże) przekroić na pół i dobrze rozbić, ale tak, aby nie podziurawić. Każdy natrzeć solą i pieprzem.

2

Pieczarki obrać, pokroić w kostkę i usmażyć na patelni na 1 łyżce oleju.

3

Cebulkę pokroić w kostkę i również przesmażyć na 1 łyżce oleju.

4

Ser żółty pokroić w kostkę i dodać do ostudzonych pieczarek i cebuli.

5

Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić farsz pieprzem i solą.

6

Farsz nakładać na przygotowane filety i spinać wykałaczką

7

obtaczać w: mące, rozkłóconym jajku, bułce tartej i smażyć na gorącym oleju.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

679

kcal

Białka

55

gram

Węglowodany

40

gram

Tłuszcze

32

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły