Zawijańce z serem i pieczarkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zawijańce z serem i pieczarkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977479339.jpeg&w=3840&q=75)
wyśmienite na obiad
2
0 / 0
wyśmienite na obiad
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg pieczarki
2 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz
1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szkl. bułka tarta
3 szt. filety z piersi kaczki
2 szt. cebula
2 szt. jaja kurze całe
2 łyżka olej
25 dag. ser żółty
Przygotowanie
Filety z piersi kurczaka (duże) przekroić na pół i dobrze rozbić, ale tak, aby nie podziurawić. Każdy natrzeć solą i pieprzem.
Pieczarki obrać, pokroić w kostkę i usmażyć na patelni na 1 łyżce oleju.
Cebulkę pokroić w kostkę i również przesmażyć na 1 łyżce oleju.
Ser żółty pokroić w kostkę i dodać do ostudzonych pieczarek i cebuli.
Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić farsz pieprzem i solą.
Farsz nakładać na przygotowane filety i spinać wykałaczką
obtaczać w: mące, rozkłóconym jajku, bułce tartej i smażyć na gorącym oleju.