0

Składniki

1 Kilogram
pieczarki
2 Szczypty
sól
2 Szczypty
pieprz
1 Szklanka
mąka
1 Szklanka
bułka tarta
3 Sztuki
Filety z piersi kaczki
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżki
olej
25 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Filety z piersi kurczaka (duże) przekroić na pół i dobrze rozbić, ale tak, aby nie podziurawić. Każdy natrzeć solą i pieprzem.
  2. Pieczarki obrać, pokroić w kostkę i usmażyć na patelni na 1 łyżce oleju.
  3. Cebulkę pokroić w kostkę i również przesmażyć na 1 łyżce oleju.
  4. Ser żółty pokroić w kostkę i dodać do ostudzonych pieczarek i cebuli.
  5. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić farsz pieprzem i solą.
  6. Farsz nakładać na przygotowane filety i spinać wykałaczką
  7. obtaczać w: mące, rozkłóconym jajku, bułce tartej i smażyć na gorącym oleju.

Opis

wyśmienite na obiad

Podobne przepisy

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kotlety z kaszy gryczanej

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlety z kaszy gryczanej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!