Zawijańce schabowe ze szpinakiem
bartek
"Schabowy" w nowej odsłonie, czyli rolada ze szpinakiem. Pycha!
0
0 / 0
"Schabowy" w nowej odsłonie, czyli rolada ze szpinakiem. Pycha!
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. pieprz, sól do smaku
500 g schab bez kości
300 g szpinak mrożony
100 g mąka lubella
3 szt. ząbek czosnku
0.50 szkl. olej
Przygotowanie
1
Schab podzielić na 4 kawałki i rozbić na płaskie plastry.
2
Szpinak dusimy na maśle, doprawiamy rozgniecionym czosnkiem, pieprzem i solą.
3
Na rozbite plastry schabu kładziemy szpinak tak, aby zajmował około 3/4 powierzchni mięsa i zwijamy od strony nałożonego szpinaku.
4
Zawijańce obtaczamy w mące i smażymy z każdej ze stron począwszy od miejsca, gdzie kończyliśmy zawijanie.