Zawijańce schabowe ze szpinakiem

bartek

"Schabowy" w nowej odsłonie, czyli rolada ze szpinakiem. Pycha!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
550
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
37
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
"Schabowy" w nowej odsłonie, czyli rolada ze szpinakiem. Pycha!
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz, sól do smaku
500 g schab bez kości
300 g szpinak mrożony
100 g mąka lubella
3 szt. ząbek czosnku
0.50 szkl. olej
Przygotowanie
Schab podzielić na 4 kawałki i rozbić na płaskie plastry.
Szpinak dusimy na maśle, doprawiamy rozgniecionym czosnkiem, pieprzem i solą.
Na rozbite plastry schabu kładziemy szpinak tak, aby zajmował około 3/4 powierzchni mięsa i zwijamy od strony nałożonego szpinaku.
Zawijańce obtaczamy w mące i smażymy z każdej ze stron począwszy od miejsca, gdzie kończyliśmy zawijanie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
550
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
37
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.