Zawijańce schabowe ze szpinakiem

bartek
Zawijańce schabowe ze szpinakiem

0

0 / 0

"Schabowy" w nowej odsłonie, czyli rolada ze szpinakiem. Pycha!

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz, sól do smaku

500 g schab bez kości

300 g szpinak mrożony

100 g mąka lubella

3 szt. ząbek czosnku

0.50 szkl. olej

Przygotowanie


1

Schab podzielić na 4 kawałki i rozbić na płaskie plastry.

2

Szpinak dusimy na maśle, doprawiamy rozgniecionym czosnkiem, pieprzem i solą.

3

Na rozbite plastry schabu kładziemy szpinak tak, aby zajmował około 3/4 powierzchni mięsa i zwijamy od strony nałożonego szpinaku.

4

Zawijańce obtaczamy w mące i smażymy z każdej ze stron począwszy od miejsca, gdzie kończyliśmy zawijanie.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

550

kcal

Białka

34

gram

Węglowodany

20

gram

Tłuszcze

37

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły