0

Składniki

500 Gramów
mąka
250 Gramów
margaryna
50 Gramów
drożdże
3 Sztuki
jaja kurze całe
3 Sztuki
Dżem jabłkowy
7 Łyżek
woda
5 Łyżek
bułka tarta
1 Łyżka
cynamon
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto.
  2. Przygotować miskę z zimną wodą i woreczek.
  3. Ciasto włożyć do woreczka i szczelnie zamknąć.
  4. Włożyć do miski z wodą, powinno swobodnie pływać.
  5. Ciasto trzymać aż wypłynie.
  6. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, 2/3 ciasta wyłożyć na blachę, przykryć dżemem wymieszanym z bułkę tartą i cynamonem. Resztę ciasta porwać na kawałki i poukładać na górze jabłek.
  7. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut.
  8. Można gotowe ciasto polać dowolnym lukrem.

Opis

Szybkie, łatwe i smaczne ciacho;-))

Podobne przepisy

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Tartaletki śniadaniowe z musem jabłkowo-dyniowym

Średni Do 1 godz
Tartaletki śniadaniowe z musem jabłkowo-dyniowym

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Ciasteczka śniadaniowe z dżemem truskawkowym

Łatwy Do 15 min
Ciasteczka śniadaniowe z dżemem truskawkowym

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!