Zatopione ciasto z jabłkami

m7
Zatopione ciasto z jabłkami

0

0 / 0

Szybkie, łatwe i smaczne ciacho, którego zapach rozniesie się po całym domu. Ciasto z jabłkami zniknie błyskawicznie.

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

500 g lubella mąka puszysta uniwersalna

250 g margaryna

50 g drożdże

3 szt. jaja kurze całe

3 szt. dżem jabłkowy

7 łyżka woda

5 łyżka bułka tarta

1 łyżka cynamon

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto.

2

Przygotować miskę z zimną wodą i woreczek.

3

Ciasto włożyć do woreczka i szczelnie zamknąć.

4

Włożyć do miski z wodą, powinno swobodnie pływać.

5

Ciasto trzymać aż wypłynie.

6

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, 2/3 ciasta wyłożyć na blachę, przykryć dżemem wymieszanym z bułkę tartą i cynamonem. Resztę ciasta porwać na kawałki i poukładać na górze jabłek.

7

Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut.

8

Można gotowe ciasto polać dowolnym lukrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły