Zatopione ciasto z jabłkami

m7

Szybkie, łatwe i smaczne ciacho, którego zapach rozniesie się po całym domu. Ciasto z jabłkami zniknie błyskawicznie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
522
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
71
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szybkie, łatwe i smaczne ciacho, którego zapach rozniesie się po całym domu. Ciasto z jabłkami zniknie błyskawicznie.
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
500 g lubella mąka puszysta uniwersalna
250 g margaryna
50 g drożdże
3 szt. jaja kurze całe
3 szt. dżem jabłkowy
7 łyżka woda
5 łyżka bułka tarta
1 łyżka cynamon
Przygotowanie
Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto.
Przygotować miskę z zimną wodą i woreczek.
Ciasto włożyć do woreczka i szczelnie zamknąć.
Włożyć do miski z wodą, powinno swobodnie pływać.
Ciasto trzymać aż wypłynie.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, 2/3 ciasta wyłożyć na blachę, przykryć dżemem wymieszanym z bułkę tartą i cynamonem. Resztę ciasta porwać na kawałki i poukładać na górze jabłek.
Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut.
Można gotowe ciasto polać dowolnym lukrem.