Zarzutka
malg
1
4 / 2
Prosta zupa z kiszoną kapustą, bardzo smaczna i rozgrzewająca.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól, pieprz
1 szkl. kapusta kiszona
1 szt. udko z kurczaka
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. marchew
1 szt. cebula
4 szt. ziemniaki
3 szt. ziele angielskie
2 szt. liść laurowy
1 łyżka oliwa
0.50 szt. seler
1 opak. tymbark jabłko mięta
Przygotowanie
1
Gotuję z zielem i listkiem wywar na udku i warzywach: pokrojone w kostkę ziemniaki, seler, marchewka, pietruszka.
2
Jak warzywa i mięso się podgotują to wrzucam pokrojoną kapustę kiszoną (pokrojoną na mniejsze kawałki, żeby się nie ciągnęła przy jedzeniu).
3
Na koniec dodaję podsmażoną na oliwie cebulkę pokrojoną w kostkę (można dodać też podsmażony boczek lub słoninę).
4
Doprawiam solą i pieprzem.