2

Składniki

1 Szklanka
ryż
0.5 Litra
mleko
1 Łyżeczka
cukier
4 Sztuki
jabłka
1 Łyżeczka
sok z cytryny
3 Łyżeczki
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryż zagotować z mlekiem. Dodać cukier, łyżeczkę masła, wymieszać. Gotować pod przykryciem 15-20 min. co jakiś czas mieszając.
  2. Obrane jabłka zetrzeć na tarce, skropić cytryną.
  3. Na rozgrzanej patelni roztopić masło, następnie dodać jabłka i cukier. Dusić wszystko ok. 10 min co chwilę mieszając. Na koniec dodać cynamon.
  4. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Foremki żaroodporne posmarować masłem. Nałożyć do naczyń warstwę ryżu, następnie warstwę jabłek i przykryć pozostałym ryżem. Piec 25 min. Odczekać aż ostygnie. SMACZNEGO!!!

Opis

Pyszny i aromatyczny pomysł na podwieczorek. Proste składniki i niepowtarzalny smak.

Podobne przepisy

Wieniec drożdżowy z makiem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Wieniec drożdżowy z makiem

Blok czekoladowy z paluszkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Bułeczki maślane

Przepis
Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto z kaszy manny z ananasem

Ciasto z sercem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Cynamonowe crumble z jabłkami i lodami waniliowymi

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cynamonowe crumble z jabłkami i lodami waniliowymi

Cynamonowe zawijańce

Przepis
Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!