0

Składniki

0.25 Szklanki
ryż
0.12 Litra
mleko
0.25 Łyżeczki
cukier
1 Sztuka
jabłka
0.25 Łyżeczki
Cok z cytryny
0.75 Łyżeczki
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryż zagotować z mlekiem. Dodać cukier, łyżeczkę masła, wymieszać. Gotować pod przykryciem 15-20 min. co jakiś czas mieszając.
  2. Obrane jabłka zetrzeć na tarce, skropić cytryną.
  3. Na rozgrzanej patelni roztopić masło, następnie dodać jabłka i cukier. Dusić wszystko ok. 10 min co chwilę mieszając. Na koniec dodać cynamon.
  4. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Foremki żaroodporne posmarować masłem. Nałożyć do naczyń warstwę ryżu, następnie warstwę jabłek i przykryć pozostałym ryżem. Piec 25 min. Odczekać aż ostygnie. SMACZNEGO!!!

Opis

Pyszny i aromatyczny pomysł na podwieczorek. Proste składniki i niepowtarzalny smak.

Podobne przepisy

Blok czekoladowy z paluszkami

Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Łatwy Do 40 min
Ciasto z kaszy manny z ananasem

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Łatwy Do 40 min
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Gofry

Łatwy Do 40 min
Gofry

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!