Zapiekany kotlet schabowy z pieczarkami i serem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zapiekany kotlet schabowy z pieczarkami i serem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1715249299539.png&w=3840&q=75)
Zapiekany kotlet schabowy z pieczarkami i serem to świetna alternatywa dla tradycyjnej wersji kotleta schabowego. Świetnie sprawdzi się na obiad dla całej rodziny i doskonale będzie smakował z dodatkiem ugotowanych ziemniaków lub purée. Życzymy smacznego!
1
2.9 / 14
Zapiekany kotlet schabowy z pieczarkami i serem to świetna alternatywa dla tradycyjnej wersji kotleta schabowego. Świetnie sprawdzi się na obiad dla całej rodziny i doskonale będzie smakował z dodatkiem ugotowanych ziemniaków lub purée. Życzymy smacznego!
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
0.50 łyżecz. przyprawa do dań z wieprzowiny
0.50 łyżecz. czosnek
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
2 szt. schab bez kości
1 szt. mąka pszenna tortowa
1 szt. olej
4 szt. ser żółty
1 łyżka sos sojowy
2 łyżka koper ogrodowy
40 dag. pieczarki
Przygotowanie
Schab rozbijamy tłuczkiem (przez folię) przyprawiamy przyprawą do mięsa wieprzowego, czosnkiem, sosem sojowym, odstawiamy.
W tym czasie pieczarki kroimy na mniejsze kawałki, smażymy na łyżce oleju z dodatkiem łyżeczki przyprawy typu kucharek.
Kotlety panierujemy w mące, jajku, bułce tartej. Smażymy na oleju.
Usmażone układamy na blaszce lub brytfance, układamy pieczarki, przykrywamy plastrami sera. Posypujemy posiekaną pietruszką lub koperkiem, zapiekamy 10 minut w rozgrzanym piekarniku (tak aby ser się roztopił).