Zapiekany kotlet schabowy z pieczarkami i serem

m7
Zapiekany kotlet schabowy z pieczarkami i serem

1

2.9 / 14

Tradycyjne kotlety schabowe w ulepszonej odsłonie. Wystarczy dodać pieczarki i ser i zapiec kotlety w piekarniku. Mniam!

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

0.50 łyżeczka przyprawa do dań z wieprzowiny

0.50 łyżeczka czosnek

1 łyżeczka przyprawa typu vegeta

2 szt. schab bez kości

1 szt. mąka pszenna tortowa

1 szt. olej

4 szt. ser żółty

1 łyżka sos sojowy

2 łyżka koper ogrodowy

40 dek. pieczarki

Przygotowanie


1

Schab rozbijamy tłuczkiem (przez folię) przyprawiamy przyprawą do mięsa wieprzowego, czosnkiem, sosem sojowym, odstawiamy.

2

W tym czasie pieczarki kroimy na mniejsze kawałki, smażymy na łyżce oleju z dodatkiem łyżeczki przyprawy typu kucharek.

3

Kotlety panierujemy w mące, jajku, bułce tartej. Smażymy na oleju.

4

Usmażone układamy na blaszce lub brytfance, układamy pieczarki, przykrywamy plastrami sera. Posypujemy posiekaną pietruszką lub koperkiem, zapiekamy 10 minut w rozgrzanym piekarniku (tak aby ser się roztopił).

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły