Zapiekany kotlet schabowy z pieczarkami i serem
m7
1
2.9 / 14
Tradycyjne kotlety schabowe w ulepszonej odsłonie. Wystarczy dodać pieczarki i ser i zapiec kotlety w piekarniku. Mniam!
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
0.50 łyżeczka przyprawa do dań z wieprzowiny
0.50 łyżeczka czosnek
1 łyżeczka przyprawa typu vegeta
2 szt. schab bez kości
1 szt. mąka pszenna tortowa
1 szt. olej
4 szt. ser żółty
1 łyżka sos sojowy
2 łyżka koper ogrodowy
40 dek. pieczarki
Przygotowanie
Schab rozbijamy tłuczkiem (przez folię) przyprawiamy przyprawą do mięsa wieprzowego, czosnkiem, sosem sojowym, odstawiamy.
W tym czasie pieczarki kroimy na mniejsze kawałki, smażymy na łyżce oleju z dodatkiem łyżeczki przyprawy typu kucharek.
Kotlety panierujemy w mące, jajku, bułce tartej. Smażymy na oleju.
Usmażone układamy na blaszce lub brytfance, układamy pieczarki, przykrywamy plastrami sera. Posypujemy posiekaną pietruszką lub koperkiem, zapiekamy 10 minut w rozgrzanym piekarniku (tak aby ser się roztopił).