Zapiekanki z tuńczykiem

m7
Zapiekanki z tuńczykiem

0

0 / 0

Zapiekanki dobre na każdą okazję na imprezę, kolację czy też gdy niespodziewanie zaskoczą cię goście. Bardzo orginalne i smaczne.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szt. bułki francuskie pszenne

1 szt. tuńczyk w sosie własnym

1 szt. pieczarki w plastrach

1 szt. cebula

1 szczyp. przyprawa typu vegeta

1 szczyp. pieprz

200 g śmietana 24%

0.50 szkl. ser żółty

Przygotowanie


1

Bułeczki przekroić na pół. Tuńczyka i pieczarki odsączyć z zalewy, gdy pieczarki są duże pokroić na mniejsze kawałki, cebulę pokroić w kosteczkę, wszystkie składniki wymieszać ze śmietaną i doprawić do smaku.

2

Gotową pastę położyć na bułki i posypać tartym żółtym serem, nie za grubo żeby bułki mogły się upiec.

3

Piec w 200 stopniach ok. 20 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

444

kcal

Białka

22

gram

Węglowodany

20

gram

Tłuszcze

29

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły