0

Składniki

1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
1 Szczypta
pieprz
200 Gramów
Śmietana 24%
0.5 Szklanki
ser żółty
1 Sztuka
Bułki francuskie pszenne
1 Sztuka
tuńczyk w sosie własnym
1 Sztuka
Pieczarki w plastrach
1 Sztuka
cebula
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Bułeczki przekroić na pół. Tuńczyka i pieczarki odsączyć z zalewy, gdy pieczarki są duże pokroić na mniejsze kawałki, cebulę pokroić w kosteczkę, wszystkie składniki wymieszać ze śmietaną i doprawić do smaku.
  2. Gotową pastę położyć na bułki i posypać tartym żółtym serem, nie za grubo żeby bułki mogły się upiec.
  3. Piec w 200 stopniach ok 20 minut

Opis

Zapiekanki dobre na każdą okazję na imprezę, kolację czy też gdy niespodziewanie zaskoczą cię goście. Bardzo orginalne i smaczne.

Podobne przepisy

Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Pasztet z cukinii

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pasztet z cukinii

Polędwiczki z warzywami

Przepis
Średni Do 1 godz
Polędwiczki z warzywami

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Spaghetti z sosem pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti z sosem pomidorowym

Zapiekanka makaronowa z makaronem świdry

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka makaronowa z makaronem świdry

Lasagne

Przepis
Średni Do 1 godz
Lasagne

Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem i kaparami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem i kaparami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!