Zapiekanki z tuńczykiem
m7
Zapiekanki dobre na każdą okazję na imprezę, kolację czy też gdy niespodziewanie zaskoczą cię goście. Bardzo orginalne i smaczne.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
444
kcal
Białka
22
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
29
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Zapiekanki dobre na każdą okazję na imprezę, kolację czy też gdy niespodziewanie zaskoczą cię goście. Bardzo orginalne i smaczne.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szt. bułki francuskie pszenne
1 szt. tuńczyk w sosie własnym
1 szt. pieczarki w plastrach
1 szt. cebula
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
1 szczyp. pieprz
200 g śmietana 24%
0.50 szkl. ser żółty
Przygotowanie
Bułeczki przekroić na pół. Tuńczyka i pieczarki odsączyć z zalewy, gdy pieczarki są duże pokroić na mniejsze kawałki, cebulę pokroić w kosteczkę, wszystkie składniki wymieszać ze śmietaną i doprawić do smaku.
Gotową pastę położyć na bułki i posypać tartym żółtym serem, nie za grubo żeby bułki mogły się upiec.
Piec w 200 stopniach ok. 20 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
444
kcal
Białka
22
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
29
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.