ZAPIEKANKI Z CUKINII

kontakt_5
ZAPIEKANKI Z CUKINII

0

0 / 0

Potrzebujesz przepisu na szybką kolację? Co powiesz na cukinię w roli głównej? Jeśli jesteś na tak, to koniecznie spróbuj cukiniowej zapiekanki z mozzarellą. Z dodatkiem pikanterii w postaci keczupu Włocławek są po prostu PYCHA!

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szt. cukinia

250 g pieczarki

1 szt. cebula

1 łyżka olej

2 łyżka posiekany szczypiorek

100 g tarta mozarella

1 szczyp. sól, pieprz

3 łyżecz. ketchup pikantny włocławek

Przygotowanie


1

Umyte cukinie przekrajamy wzdłuż. Wydrążamy środek z pestkami, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i polewamy oliwą.

2

Pieczemy w 190 stopniach przez 10 minut.

3

Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju.

4

Dodajemy starte na dużych oczkach pieczarki i razem dusimy, aż odparuje cała woda.

5

Doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy ze szczypiorkiem

6

Farsz układamy na podpieczonych cukiniach.

7

Posypujemy mozzarellą.

8

Pieczemy kolejne 10 minut.

9

Podajemy z ketchupem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

167

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły