ZAPIEKANKI Z CUKINII
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_5
![ZAPIEKANKI Z CUKINII](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975975045.jpeg&w=3840&q=75)
Potrzebujesz przepisu na szybką kolację? Co powiesz na cukinię w roli głównej? Jeśli jesteś na tak, to koniecznie spróbuj cukiniowej zapiekanki z mozzarellą. Z dodatkiem pikanterii w postaci keczupu Włocławek są po prostu PYCHA!
0
0 / 0
Potrzebujesz przepisu na szybką kolację? Co powiesz na cukinię w roli głównej? Jeśli jesteś na tak, to koniecznie spróbuj cukiniowej zapiekanki z mozzarellą. Z dodatkiem pikanterii w postaci keczupu Włocławek są po prostu PYCHA!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szt. cukinia
250 g pieczarki
1 szt. cebula
1 łyżka olej
2 łyżka posiekany szczypiorek
100 g tarta mozarella
1 szczyp. sól, pieprz
3 łyżecz. ketchup pikantny włocławek
Przygotowanie
Umyte cukinie przekrajamy wzdłuż. Wydrążamy środek z pestkami, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i polewamy oliwą.
Pieczemy w 190 stopniach przez 10 minut.
Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju.
Dodajemy starte na dużych oczkach pieczarki i razem dusimy, aż odparuje cała woda.
Doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy ze szczypiorkiem
Farsz układamy na podpieczonych cukiniach.
Posypujemy mozzarellą.
Pieczemy kolejne 10 minut.
Podajemy z ketchupem.