ZAPIEKANKI Z CUKINII
kontakt_5
Potrzebujesz przepisu na szybką kolację? Co powiesz na cukinię w roli głównej? Jeśli jesteś na tak, to koniecznie spróbuj cukiniowej zapiekanki z mozzarellą. Z dodatkiem pikanterii w postaci keczupu Włocławek są po prostu PYCHA!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
167
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Potrzebujesz przepisu na szybką kolację? Co powiesz na cukinię w roli głównej? Jeśli jesteś na tak, to koniecznie spróbuj cukiniowej zapiekanki z mozzarellą. Z dodatkiem pikanterii w postaci keczupu Włocławek są po prostu PYCHA!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szt. cukinia
250 g pieczarki
1 szt. cebula
1 łyżka olej
2 łyżka posiekany szczypiorek
100 g tarta mozarella
1 szczyp. sól, pieprz
3 łyżecz. ketchup pikantny włocławek
Przygotowanie
Umyte cukinie przekrajamy wzdłuż. Wydrążamy środek z pestkami, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i polewamy oliwą.
Pieczemy w 190 stopniach przez 10 minut.
Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju.
Dodajemy starte na dużych oczkach pieczarki i razem dusimy, aż odparuje cała woda.
Doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy ze szczypiorkiem
Farsz układamy na podpieczonych cukiniach.
Posypujemy mozzarellą.
Pieczemy kolejne 10 minut.
Podajemy z ketchupem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
167
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.