0

Składniki

100 Gramów
Szynka wiejska
200 Gramów
Ser żółty w kawałku
150 Gramów
pieczarki
1 Sztuka
ciasto francuskie
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
olej
2 Łyżki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto francuskie kroimy w prostokąty i smarujemy koncentratem pomidorowym.
  2. Cebulą kroimy w talarki podsmażamy na oleju.
  3. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i podsmażamy na oleju
  4. Cebulę i pieczarki studzimy i kładziemy na kawałkach ciasta francuskiego na to kładziemy szynkę pokrojona w kostkę, Całość posypujemy startym serem żółtym.
  5. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.

Opis

Mini pizze/zapiekanki na francuskim cieście.

Podobne przepisy

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Frytki czosnkowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Frytki czosnkowe

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Groch z kapusta i grzybami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Groch z kapusta i grzybami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!