Zapiekanki na cieście francuskim

bartek
Zapiekanki na cieście francuskim

0

0 / 0

Mini pizze/zapiekanki na francuskim cieście to pomysł na szybką i pyszną przekąskę.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 g szynka wiejska

200 g ser żółty w kawałku

150 g pieczarki

1 szt. ciasto francuskie

1 szt. cebula

2 szt. olej

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

Przygotowanie


1

Ciasto francuskie pokroić w prostokąty i posmarować koncentratem pomidorowym.

2

Cebulą pokroić w talarki i podsmażyć na oleju.

3

Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju.

4

Cebulę i pieczarki wystudzić i położyć na kawałkach ciasta francuskiego. Na to położyć szynkę pokrojona w kostkę. Całość posypać startym serem żółtym.

5

Pieccw temperaturze 180 stopni przez 15 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

594

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

37

gram

Tłuszcze

36

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły