Zapiekanki na cieście francuskim

bartek
Zapiekanki na cieście francuskim

Średnia 0 / 0

Oceń!

Mini pizze/zapiekanki na francuskim cieście to pomysł na szybką i pyszną przekąskę.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 g szynka wiejska

200 g ser żółty w kawałku

150 g pieczarki

1 szt. ciasto francuskie

1 szt. cebula

2 szt. olej

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

Przygotowanie


Ciasto francuskie pokroić w prostokąty i posmarować koncentratem pomidorowym.

Cebulą pokroić w talarki i podsmażyć na oleju.

Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju.

Cebulę i pieczarki wystudzić i położyć na kawałkach ciasta francuskiego. Na to położyć szynkę pokrojona w kostkę. Całość posypać startym serem żółtym.

Pieccw temperaturze 180 stopni przez 15 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

594

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

37

gram

Tłuszcze

36

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły