Zapiekanki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zapiekanki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975245725.jpeg&w=3840&q=75)
Chrupiące, domowe zapiekanki. Mniam.
0
0 / 0
Chrupiące, domowe zapiekanki. Mniam.
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
3 łyżecz. przyprawa do pizzy
3 szt. paluch wieloziarnisty
4 szt. pieczarki
7 szt. wędlina
20 dag. ser żółty
Przygotowanie
1
Paluchy należy przekroić wzdłuż i lekko posmarować masłem. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na łyżce masła do odparowania wody, przyprawić je solą i pieprzem.
2
Na paluchach ułożyć: wędlinę pokrojona na kawałki, plasterki pieczarek, starty ser, przyprawę do pizzy.
3
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec z termoobiegiem około 8 minut. Podawać z ketchupem lub szczypiorkiem.