Zapiekanka ziemniaczana z sosem spaghetti Łowicz
DominikaAnnaOstalecka
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1016
kcal
Białka
121
gram
Węglowodany
58
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
2 kg ziemniaki
2 kg filet z piersi kurczaka
1 szt. papryka czerwona
1 szt. cebula
30 dag. ser żółty
30 dag. pieczarki
Przygotowanie
Ziemniaki gotujemy. Jak zaczynają mięknąć, odcedzamy i kroimy w plasterki.
Mięso pokrojone w kostkę podsmażamy na łyżce oleju. Tak samo robimy z pokrojonymi pieczarkami i cebulką.
Na dnie naczynia wysmarowanego masłem układamy połowę ziemniaczków. Na nie układamy mięso, 3/4 słoiczka sosu do Spaghetti Łowicz, paprykę pokrojoną w kostkę, pieczarki i na górę resztę ziemniaków.
Ścieramy ser żółty na dużych oczkach, wsypujemy na zapiekankę i doprawiamy. Dodajemy resztki sosu.
Przykrywamy naczynie, wkładamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i zapiekamy 15 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1016
kcal
Białka
121
gram
Węglowodany
58
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.