Zapiekanka ziemniaczana z rybą

m7
Zapiekanka ziemniaczana z rybą

0

0 / 0

Pyszna złocista zapiekanka, świetne danie na obiad.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 kg ziemniaki

1 szczyp. papryka słodka

1 szczyp. gałka muszkatołowa

1 szczyp. koperek

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

400 g filet rybny

30 g ser żółty

0.50 szkl. śmietana 22%

2 szt. por

1 szt. jaja kurze całe

Przygotowanie


1

Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki. Obsmażyć na patelni.

2

Doprawić solą i pieprzem.

3

Śmietanę, jajko koperek, 10 g sera i przyprawy połączyć i wymieszać.

4

W naczyniu żaroodpornym ułożyć połowę ziemniaków, rybę, pory pokrojone w plasterki i na koniec resztę ziemniaków.

5

Każdą warstwę polać sosem i posypać serem.

6

Na koniec wylać resztę sosu i posypać resztą sera.

7

Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do ok. 180 stopni C, przez 40 min.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

305

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

25

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły