1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Ser lazur
2 Sztuki
jaja kurze całe
4 Łyżki
śmietana 18%
3 Łyżki
nać pietruszki
1 Dekagram
ziemniaki
20 Dekagramów
Kiełbasa chorizo
20 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki ostudzić i pokroić w plastry.
  2. Wszystkie składniki razem wymieszać, zapiec z serem żółtym na patelni na małym ogniu.
  3. Na łyżce oliwy podsmażyć cebulę z kiełbasą chorizo.
  4. Kiełbasę i ser pleśniowy pokroić w paski.
  5. Ugotować ziemniaki.
  6. Jaja rozbić ze śmietaną, dodać natkę pietruszki.

Opis

Niewielki kawałek pikantnej kiełbaski chorizo kolorystycznie i smakowo nadał pazura zwykłej ziemniaczanej zapiekance.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!