Zapiekanka ziemniaczana z chorizo
bartek
Niewielki kawałek pikantnej kiełbaski chorizo kolorystycznie i smakowo nadał pazura zwykłej ziemniaczanej zapiekance.
1
5 / 1
Niewielki kawałek pikantnej kiełbaski chorizo kolorystycznie i smakowo nadał pazura zwykłej ziemniaczanej zapiekance.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 szt. cebula
1 szt. ser lazur
2 szt. jaja kurze całe
4 łyżka śmietana 18%
3 łyżka nać pietruszki
1 dek. ziemniaki
20 dek. kiełbasa chorizo
20 dek. ser żółty
Przygotowanie
Ugotować ziemniaki.
Ziemniaki ostudzić i pokroić w plastry.
Ser pleśniowy pokroić w paski.
Na łyżce oliwy podsmażyć cebulę z kiełbasą chorizo.
Jaja rozbić ze śmietaną, dodać natkę pietruszki.
Wszystkie składniki razem wymieszać, zapiec z serem żółtym na patelni na małym ogniu lub w piekarniku. Zapiekać aż ser się rozpuści.