Zapiekanka ziemniaczana z chorizo

bartek
Zapiekanka ziemniaczana z chorizo

1

5 / 1

Niewielki kawałek pikantnej kiełbaski chorizo kolorystycznie i smakowo nadał pazura zwykłej ziemniaczanej zapiekance.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szt. cebula

1 szt. ser lazur

2 szt. jaja kurze całe

4 łyżka śmietana 18%

3 łyżka nać pietruszki

1 dek. ziemniaki

20 dek. kiełbasa chorizo

20 dek. ser żółty

Przygotowanie


1

Ugotować ziemniaki.

2

Ziemniaki ostudzić i pokroić w plastry.

3

Ser pleśniowy pokroić w paski.

4

Na łyżce oliwy podsmażyć cebulę z kiełbasą chorizo.

5

Jaja rozbić ze śmietaną, dodać natkę pietruszki.

6

Wszystkie składniki razem wymieszać, zapiec z serem żółtym na patelni na małym ogniu lub w piekarniku. Zapiekać aż ser się rozpuści.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły