1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Ser lazur
2 Sztuki
jaja kurze całe
4 Łyżki
śmietana 18%
3 Łyżki
nać pietruszki
1 Dekagram
ziemniaki
20 Dekagramów
Kiełbasa chorizo
20 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki ostudzić i pokroić w plastry.
  2. Wszystkie składniki razem wymieszać, zapiec z serem żółtym na patelni na małym ogniu.
  3. Na łyżce oliwy podsmażyć cebulę z kiełbasą chorizo.
  4. Kiełbasę i ser pleśniowy pokroić w paski.
  5. Ugotować ziemniaki.
  6. Jaja rozbić ze śmietaną, dodać natkę pietruszki.

Opis

Niewielki kawałek pikantnej kiełbaski chorizo kolorystycznie i smakowo nadał pazura zwykłej ziemniaczanej zapiekance.

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Pasztet z cukinii

Łatwy Do 40 min
Pasztet z cukinii

Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Łatwy Do 3 godz
Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Średni Do 3 godz
Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Świdry w sosie serowym

Łatwy Do 40 min
Świdry w sosie serowym

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!