0

Składniki

2 Kilogramy
ziemniaki
1 Łyżeczka
sól
300 Gramów
Kiełbasa podwawelska
300 Gramów
pieczarki
300 Gramów
ser żółty
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
Fasola czerwona
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Łyżka
nać pietruszki
0.5 Łyżeczki
papryka ostra
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki obrać i lekko podgotować, przestudzić i pokroić w plastry.
  2. 1 część ziemniaków ułożyć na wysmarowanej blasze.
  3. Pieczarki oczyścić, pokroić i podsmażyć razem z cebulą.
  4. Pieczarki i cebulę wrzucić do miski, dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, odsączoną i przepłukaną fasolę, natkę, pokrojoną w plastry wędlinę, doprawić do smaku solą i pieprzem i wszystko wyłożyć na ziemniaki.
  5. Przykryć farsz drugą częścią ziemniaków, posypać żółtym serem i papryką.
  6. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 20 minut.

Opis

Kolejna zapiekanka.

Podobne przepisy

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min.

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz.

Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Łatwy Do 40 min.

Pasztet z cukinii

Łatwy Do 40 min.

Spaghetti

Średni Do 1 godz.

Zapiekanka makaronowa z makaronem świdry

Łatwy Do 1 godz.

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min.

Kokardki z cukinią i łososiem

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!