0

Składniki

2 Kilogramy
ziemniaki
1 Łyżeczka
sól
300 Gramów
Kiełbasa podwawelska
300 Gramów
pieczarki
300 Gramów
ser żółty
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
Fasola czerwona
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Łyżka
nać pietruszki
0.5 Łyżeczki
papryka ostra
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki obrać i lekko podgotować, przestudzić i pokroić w plastry.
  2. 1 część ziemniaków ułożyć na wysmarowanej blasze.
  3. Pieczarki oczyścić, pokroić i podsmażyć razem z cebulą.
  4. Pieczarki i cebulę wrzucić do miski, dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, odsączoną i przepłukaną fasolę, natkę, pokrojoną w plastry wędlinę, doprawić do smaku solą i pieprzem i wszystko wyłożyć na ziemniaki.
  5. Przykryć farsz drugą częścią ziemniaków, posypać żółtym serem i papryką.
  6. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 20 minut.

Opis

Kolejna zapiekanka.

Podobne przepisy

Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Schab z pieczarkami i cebulą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Schab z pieczarkami i cebulą

Pasztet z cukinii

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pasztet z cukinii

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!