1

Składniki

100 Mililitrów
śmietana 18%
1 Kilogram
ziemniaki
1 Szczypta
sól
200 Gramów
ser żółty
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki zetrzeć na tarce na grubych oczkach, cebulę pokroić w drobną kosteczkę, wymieszać z ziemniakami, jajka roztrzepać, wymieszać ze śmietanką.
  2. Do naczynia żaroodpornego układamy połowę ziemniaków, przyprawiamy, posypujemy starym serem, polewamy połową masy jajecznej, układamy resztę ziemniaków, przyprawiamy, polewamy masa jajeczną.
  3. Zapiekamy w piekarniku w temp 170° ok 30 minut.

Opis

Zapiekanka ziemniaczana, polana sosikiem......pycha!

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Pasztet z cukinii

Łatwy Do 40 min
Pasztet z cukinii

Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Łatwy Do 3 godz
Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Gnocchi w sosie pomidorowym

Łatwy Do 40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Kluski śląskie

Łatwy Do 40 min
Kluski śląskie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!