0

Składniki

1 Kilogram
ziemniaki
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Łyżeczki
Przyprawa do dań z ziemniaków
2 Sztuki
cebula
30 Dekagramów
boczek wędzony
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki obrać i podgotować w osolonej wodzie ok 5-10 min w zależności od wielkości ziemniaków.
  2. Boczek pokroić w kostkę, cebule w piórka i wymieszać.
  3. Podgotowane ziemniaki odcedzić i pokroić w plasterki, połączyć z boczkiem i cebulą. Całość dobrze wymieszać, dodać przyprawy i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
  4. Włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. 200-250 stopni i piec 30-40 min pod przykryciem. Podawać z maślanką.

Opis

Potrawa łatwa,szybka i niedroga w przygotowaniu.

Podobne przepisy

Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Diabelski Kurczak

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Fale w groszku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fale w groszku

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Fasolka szparagowa w pomidorach

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fasolka szparagowa w pomidorach

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!