Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
ziemniaki
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Łyżeczki
Przyprawa do dań z ziemniaków
2 Sztuki
cebula
30 Dekagramów
boczek wędzony
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki obrać i podgotować w osolonej wodzie ok 5-10 min w zależności od wielkości ziemniaków.
  2. Boczek pokroić w kostkę, cebule w piórka i wymieszać.
  3. Podgotowane ziemniaki odcedzić i pokroić w plasterki, połączyć z boczkiem i cebulą. Całość dobrze wymieszać, dodać przyprawy i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
  4. Włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. 200-250 stopni i piec 30-40 min pod przykryciem. Podawać z maślanką.

Opis

Potrawa łatwa,szybka i niedroga w przygotowaniu.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!