0

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
sos uniwersalny ciemny Łowicz
1 Kilogram
Łopatka wołowa
2 Sztuki
marchew
2 Sztuki
cebula
200 Gramów
Groszek zielony mrożony
4 Sztuki
pieczarki
1 Opakowanie
arkusz ciasta francuskiego
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso pokrój w kostkę.
  2. Cebulę pokrój w dużą kostkę a marchewki w talarki.
  3. Podsmaż mięso na oleju.
  4. Dodaj pokrojone marchewki i cebulę.
  5. Zalej całość 2 szklankami wody i duś przez około 30 minut pod przykryciem.
  6. Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
  7. Pieczarki pokrój w ósemki.
  8. Do mięsa dodaj pokrojone pieczarki oraz Sos Ciemny Łowicz.
  9. Gotuj nadal, mieszając od czasu do czasu.
  10. Gdy mięso będzie miękkie dodaj mrożony groszek.
  11. Z ciasta francuskiego wytnij kawałki dopasowane do kształtu foremek do zapiekania.
  12. Foremki wypełnij następnie mięsem i przykryj ciastem.
  13. Środek ciasta natnij nożem w mały krzyżyk.
  14. Zapiekaj w piekarniku 15-20 minut.

Podobne przepisy

Zapiekanka z kaszy gryczanej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekanka z kaszy gryczanej

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Gulasz z łopatki wieprzowej z warzywami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Gulasz z łopatki wieprzowej z warzywami

Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej o...

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej odsłonie

Filet z indyka z kolorowym pieprzem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Filet z indyka z kolorowym pieprzem

Schab w sosie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Schab w sosie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!